(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Nigerijští učitelé přivázali nedochvilné studenty ke kříži a zbičovali je

  • 51
Několik nigerijských učitelů zvolilo hodně nezvyklé potrestání pozdě příchozích studentů, přivázali je na kříže a bičovali je. Tři muži včetně majitele a ředitele školy po tomto incidentu skončili ve vazbě.

„Byl jsem na cestě do práce, když jsem u krajnice zahlédl stojící auta. Zjistil jsem, že tam stála kvůli několika studentům přivázaným ke křížům,“ popsal nigerijský policista Livinus. Viděl nejméně dva žáky - chlapce a dívku - přivázané na kříž zeleným provazem. Učitelé studenty údajně trestali za pozdní příchod. 

17.května 2018 v 17:08, příspěvek archivován: 17.května 2018 v 18:57

Nigerian students tied to cross and flogged for lateness https://t.co/OO9fn1TzLb https://t.co/3ikX6IUGEs

Livinus požádal vedení školy v Ayetoru, aby žáky odvázalo. Když majitel školy Afolayan Joseph odmítl, policista zasáhl.  „Když jsem se pokusil žáky odvázat, majitel školy a učitelé mě zbili,“ řekl policista nigerijským novinám Punch. „Než jsem se vrátil z auta se želízky, popadli mého kamaráda a zbičovali ho,“ doplnil.

Po příjezdu posil se však policistům všechny muže podařilo zatknout. Policejní mluvčí Abimbola Oyeyemi potvrdil, že policisté zatkli majitele školy, ředitele a učitele. Muži budou pravděpodobně obviněni, informovala BBC

„Jejich čin není nápravným prostředkem, je to akt barbarství. Není to akceptovatelné a nebudeme to tolerovat,“ doplnil Oyeyemi.

Město Ayetoro, 145 kilometrů severozápadně od Lagosu.

Město Ayetoro, 145 kilometrů severozápadně od Lagosu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue