Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Izraelský premiér v OSN upoutal malůvkou íránského jaderného programu

Netradiční způsob, jak zaujmout pozornost uondaných delegátů Valného shromáždění OSN, zvolil izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Íránský jaderný program prezentoval pomocí malůvky s červenou mezní čarou. Z jeho projevu vyplynulo, že izraelský preventivní úder na íránská jaderná zařízení není na pořadu dne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kamilinho

30. 9. 2012 22:34
Izrael+USA X Írán

Kdyby Izrael neměl tak silného spojence jako jsou USA, dávno už by nebyl na mapě. Pokud podezírá Írán z toho, že se snaží vyvinout atomovou zbraň, tam ať se radši pochválí se svým jaderným programem.

Pokud by došlo na konfrontaci Írán X Izrael a USA, zase by se jednalo o válku ropnou a zároveň antilegitimní. Takových válek už tu bylo a nemusíme v té historii chodit až zas tak daleko - rok 2003, 1991 jsou toho důkazem.

0 0
možnosti
JK

Sharpe

29. 9. 2012 18:35
znate to ?

Massive Ordnance Penetrator (GBU-57A/B

0 0
možnosti
CL

chudy lekar

29. 9. 2012 23:53
Re: znate to ?

No...

0 0
možnosti
RC

Refael

29. 9. 2012 13:56
Netanyahuv projev v OSN

Exelentni projev Netanyahua v OSN mne nadchnul.Moc jeho projevu mne nenadchlo,naposledy v amer.Kongresu.

Co se tyce amer.pomoci Izraeli,ta financni pomoc je zavisla na koupe jen americkych zbozi,nelze nakupovat z jine zeme,tim se americka pomoc vraci zpet do USA.

Naopak pred par lety chtel EL AL(nase vlajkova letec.spolecnost) koupit za svoje penize nova letadla od Airbus s tim,ze vymeni EL AL nektera starsi letadla Boeing,ktere by dal firme Airbus jako vymenou za nove Airbusy,ale amer.kongresmani byli tak "sokovani",ze po jejich natlaku od toho EL AL ustoupil a nakoupit Boeingy.To je priklad odvracene strany amer.pomoci.

Jinak my nemame "turecke hospodarstvi" jak nekdo popisuje.Naposledy bylo turecke hospodarstvi u nas v r.1979,kdy kompletne krachla Tel Avivska burza.Prave Benyamin Netanyahu je zarukou,ze zadny bankrot uz nepripusti.Nase zeme rozhodne neni nejzavislejsi stat sveta,to jsou jenom tupe a debilni(omlouvam se za to slovo) vymysli.

2 0
možnosti
CL

chudy lekar

29. 9. 2012 15:45
Re: Netanyahuv projev v OSN

Přesně!

0 0
možnosti
F

FLOGYN

29. 9. 2012 13:36
Máme všichni stejné informace?

Pokud bych si měl tipnout, tak větší nebezpečí z jaderného útoku vidím u Izraele nebo Pákistánu ačkoli mi náboženské vlády vč. iránské z principu velmi vadí.Celá oblast Blízkého Východu by měla být bezjaderná, Bez debaty. A mocnosti by měly činit to co hlásají - jad. potenicál omezovat a nikoli modernizovat ZHN ostošest. Kdo dělá skutečně protiizraelskou politiku je Izrael. Pokud jeho jestřáby chtějí, aby i za dvacet let byl tento stát nenáviděn sousedy, aby se jeho občané báli vylézt za hranice a museli se obklopovat zdí atd., nechť stále předstírají jednání, okupují sousedy, vyhrožují nálety, zabíjí jiným státům vědce, občanské aktivisty atd.

2 0
možnosti
J

Josefino123

29. 9. 2012 13:47
Re: Máme všichni stejné informace?

Částečně s Vámi souhlasím. Částečně s toho důvodu, že je nesmysl mít Blízký východ bez jad. zbraní. Já bych byl pro ale kdo dal Evropě, USA, Rusku a Číně moc rozhodovat o tom co můžou mít státy, které jsou často na druhé straně planety? Nikdo! Proto pokud má USA, Evropa atd ZHN = jsme hrozba pro střední východ(v této napjaté situaci chápu, že se lidé z Íránů bojí útoku a chtějí také zbraně aby měli obranu) a stejně tak pokud má Írán ZHN=je hrozba pro nás! ALE my jsme pro ně hrozba už asi 10 let a nikdo nic nedělá a lidé v Íránu mají smůlu protože v tom jsou sami a když si chtějí udělat zbraň tak jsou najednou označeni za velké agresory! Mě na tom vadí to, že o Íránu se mluví už +- nějakých 10 let jako o agresorovi co vyvíjí ZHN, stalo se za těch 10 let něco? NIC! Takže s toho se dá logicky vyvodit, že šlo spíš o stejnou propagaci jako před válkou v Iráku(tam byl oficiální důvod války také ZHN a nic nenašli), která ale trvá dodnes a píše se o ní letos víc a víc

0 0
možnosti
FZP

Franta z Prahy

29. 9. 2012 12:41
Toho paranoika by měli konečně šoupnout do cvokárny

Vždyť už není schopen racionálního uvažování. Jak by Írán asi tak na napadení Izraele vydělal? Ale ono je to asi v tuhle chvíli jedno. O útoku na Írán že je dávno rozhodnuto. Teď už se jenom čeká na správnou chvíli, aby to nevypadalo jako vyložená genocida. Proč se Netanjahu nepochlubí izraelským jaderným programem?

5 0
možnosti
J

Josefino123

29. 9. 2012 12:46
Re: Toho paranoika by měli konečně šoupnout do cvokárny

Konečně rozumný příspěvekR^ . Problém je v tom, že když se koukneš i tady na diskuzi tak dost lidí i tady v ČR jsou s Izraelem a takhle to bude asi skoro všude v Evropě a USA protože lidi stále věří nesmyslům v TV, tudíž pro většinu lidí je Ben Netanjahu obyčejný politik co chce zabránit válce....:-P:-(

0 0
možnosti
PU

spalovac

29. 9. 2012 11:16
Forma projevu kterou Netanjahu

zvolil, svedci pouze o tom jaci lide v OSN sedi.

1 0
možnosti
FZP

Franta z Prahy

29. 9. 2012 12:42
Re: Forma projevu kterou Netanjahu

Spíš o tom, že je Netanjahu nemocný člověk. :-/ Leta mozkového výplachu se na něm podepsala...

2 0
možnosti
J

Josefino123

29. 9. 2012 11:11
******

Izrael=20? atomových bomb, Irán=možná, pokud komise, která asi před čtvrt rokem zjistila, že Irán na a.b. jěště nemá dost materiálu selhala tak může mít JEDNU! O válkách, konfliktech, agresích, "falešných vlajkách atd za posledních 50 let se snad ani nemá cenu zmiňovat. Tak kdo je tu hrozba pro světový mír?

0 0
možnosti
LNR

levice.rozkrádá. naší. republiku

29. 9. 2012 11:51
Re: ******

Lidé jako jsi ty.

0 0
možnosti
TP

Slavyanin

29. 9. 2012 10:57
Slovakofóbovi židomilovi "franp9am":

Tvoje lži nemôžem nechať bez povšimnutia. Akurát neviem, či to robíš z nevedomosti, alebo z nenávisti, alebo z mylného presvedčenia, že Židovi treba skrátka dať prednosť pred všetkými, aj pred Slovákom.

1) To, že Židia boli likvidovaní na Slovensku, tomu veríš len ty, alebo čo za blbé zdroje cituješ?! Na toto však existuje advekvátna odpoveď: stačí gúgliť: Wisliceny Slovakia comparative haven - čiže nacistický pohlavár D. Wisliceny sa vyjadril o Slovensku ako o relatívnom BEZPEČNOM ÚTOČISKU pre Židov, vrátane Židov z Poľska. V marci 1942 sa začali transporty so Židmi do Poľska - 57 700 odtransportovaných, v októbri 1942 boli zastavené. Prečo? Nevieš?

2) Tvrdiac, že Slováci SAMI OD SEBA zostavili protižidovské zákony bez nátlaku Nemcov, to je na vyšetrenie. Prečo tak urobili až v r. 1941, a nie už v r. 1939 zostáva pre teba záhadou.

0 0
možnosti
TP

Slavyanin

29. 9. 2012 10:57
Re: Slovakofóbovi židomilovi

3) Slovensko platilo za vyvezeného Žida 500 Ríšskych mariek. Svedčí to o čom? Že Slováci NIE SÚ ZISKUCHTIVÍ, a potom to, že Slováci NEVEDELI, že Židia idú na smrť. Možnože to tušili. Mysleli si, že Nemci potrebujú Židov na prácu. A čiastočne to bola aj pravda. Tzv. vyhladzovacie tábory boli NAHRADENÉ pracovnými tábormi. Prečo však odporovať Nemcom v tomto prianí (potrebujeme vašich Židov, dodajte nám ich), nevedno. Samotní Židia boli

5) Aká veľká vina je vina Maďarska, ktoré vyviezlo viac Židov - 400 000 za Horthyho, 200 000 za Szálásziho a EŠTE SI NECHÁVALO ZA NICH PLATIŤ. Teda slovenská platba 500 mariek sa premenila na platbu pre Maďarsko - 5 Mariek za každého odtransportovaného maďarského Žida.

4) V r. 1944 (potlačenie SNP) bolo vyvezených z územia Slovenska alebo zlikvidovaných ďalších 11 000 Židov. No, ale aký má podiel na tom Slovák?! To už bolo Slovensko okupované Nemcami.

0 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

29. 9. 2012 10:44
Během posledních 100 let

válčil Írán jen jednou ....proti Iráku v režii USA, zatímco Izrael a USA jsou permanentně ve válečném stavu....

1 0
možnosti
PU

spalovac

29. 9. 2012 11:07
Re: Během posledních 100 let

Dekujeme za informaci. A dal?

0 0
možnosti
LL

Lord1@email.cz

29. 9. 2012 10:04
Bombardovat

Izrael snazi se o vyrobu atomove bomby a pravdepodobne se mu to uz podarilo. Tomu se musi zabranit.;-)

0 0
možnosti
TP

Slavyanin

29. 9. 2012 11:08
Re: Jadrový Pakistan, S. Arábia, Izrael

Pred pár rokmi dodal Pakistan Saudskej Arábii STOVKY jadrových hlavíc. Tým pádom sa S. Arábia stala nukleárnym ohrozovateľom okolia.

Zaujímavé, že sa o tom takmer nikde nepíše, žiadne analýzy, hrobové ticho. Pritom som sa to dozvedel z prehlásenia akéhosi židovského analytika - Žid žijúci v Amerike.

Saudská Arábia je ale krajina, ktorú takmer absolútne kontrolujú Spojené Štáty. A práve to je ten dôvod. Saudskoarabsko-americké jadrové strely namierené na Izrael sú dôvodom, že Izrael POSLUŠNE PLNÍ príkazy z USA a vyhráža sa BEZJADROVÉMU Iránu.

Jadrový Pakistan nikomu nevadí, jadrový Izrael nikomu nevadí, pravdepodobne jadrová Saudská Arábia nikomu nevadí. Ale BEZJADROVÝ Irán kľúčovým hráčom vadí. Aj z tohoto vyplýva AKÁ FRAŠKA je údajný "iránsky nukleárny program".

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

Česko bez výjimky, ujištěním navzdory. Co přesně stojí v migračním paktu

19. dubna 2024

Premium Evropská unie schválila migrační pakt a od roku 2026 budou muset jednotlivé státy přijmout svůj díl...

ANALÝZA: Zbožný, prostý, ale silný. Čím Indy tolik uhranul fenomén Módí

19. dubna 2024

Premium Naréndra Módí válcuje Indii jako málokterý jeho předchůdce. Zdá se nezastavitelný, podobně jako...

Prezident Pavel vyzval v americké CNN, aby Kongres schválil pomoc Ukrajině

18. dubna 2024  23:09

Český prezident Petr Pavel Spojené státy, aby schválily podporu pro Ukrajinu. Řekl to v pořadu...

Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu splnila finanční cíl za necelé dva dny

18. dubna 2024  14:40,  aktualizováno  20:53

Zatímco slovenská vláda se pomoci svému ukrajinskému sousedovi zdráhá, slovenští občané už na...

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...