Srážka vlaku s ovcemi | foto: ČTK

Německý vysokorychlostní vlak smetl v tunelu stádo ovcí

  • 53
Německý rychlík Intercity Express vykolejil v sobotu večer u města Fulda. Po vjezdu do tunelu se srazil se stádem ovcí. Zraněno bylo dvacet tři lidí, ale jen tři zranění jsou středně těžká. Srážku nepřežilo dvacet ovcí. Tunel bude zavřený ještě několik dní.

Ke srážce došlo v sobotu v devět hodin večer na trase Hamburk - Mnichov. "V tunelu stálo na kolejích stádo ovcí, které vlak strhl s sebou," popsalo srážku východohesenské policejní prezidium.

Srážka vlaku s ovcemiČtyři vagony vykolejily, ale souprava pokračovala v desetikilometrovém tunelu ještě tři kilometry v cestě. Jedna z pasažérek, která jela ve vykolejeném vagonu, řekla listu Frankfurter Rundschau, že souprava při přejezdu ovčích těl nadskakovala.

V soupravě bylo celkem sto sedmdesát pasažérů. Po zastavení vlaku vystoupili a pokračovali zpátky k začátku tunelu.  "Byla tam spousta prachu a dýmu, myslela jsem, že se udusím. Ještě teď jsem šedivá od hlavy k patě. Bylo to jako 11. září v New Yorku," vzpomíná 47letá cestující.

Srážka vlaku s ovcemiNa konci tunelu čekali záchranáři a hasičské vozy, ale většina cestujících přečkala srážku s ovcemi bez újmy. Zraněno bylo dvacet tři lidí, ale až na tři středně vážné případy jde o zranění lehká. Záchranáři převezli pasažéry na ošetření do nemocnice v Koblenzi.

Stádo ovcí, které se s příchodem večera šlo do tunelu skrýt, vyšlo z incidentu podstatně hůř. Nepřežilo kolem dvaceti ovcí. "Nejprve byla vidět jen hromada masa, pak jsem rozpoznala mrtvé ovce, jiné polomrtvé a některé ještě žily a dívaly se na mě," vzpomíná 47letá Mnichovanka.

Poškozený tunel byl uzavřen, zavřený bude ještě několik dní. Je potřeba ho uklidit a opravit škody.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video