Hasiči zasahují po výbuchu v dole nedaleko německého města Halle. (8. listopadu 2019) | foto: Reuters

Výbuch v německém dole zranil dva lidi. Uvězněné se podařilo vyprostit

  • 0
Nejméně dva lidé v pátek utrpěli zranění při explozi v dole nedaleko města Halle ve středním Německu. Informoval o tom list Mitteldeutsche Zeitung. Zhruba 35 dalších lidí zůstalo uvězněno pod zemí, všechny lidi už se však podařilo vyprostit, oznámila policie. Dva zranění jsou v nemocnici.

Výbuch se odehrál v dole u obce Teutschenthal, která leží jen několik kilometrů západně od Halle ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Příčina exploze zatím není jasná. Na místě zasahují desítky hasičů a záchranářů.

Podle agentury DPA se asi 35 lidí, kteří zůstali po výbuchu uvěznění v dole, nacházelo v bezpečnostních prostorách, zhruba 700 metrů pod povrchem. Před polednem policie oznámila, že se je podařilo vyprostit.

Podle mluvčího zemského báňského úřadu byla možnost dostat se na zemský povrch nepoškozenou šachtou.

V dole Teutschenthal pracuje zhruba sto lidí. Těžit se zde přestalo v roce 1982, v posledních patnácti letech tu horníci pracují na stabilizaci. Ve starých šachtách se také uskladňuje odpad. Původně se v Teutschenthalu těžily draselné soli i sůl kamenná.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: výbuch, Německo

Video