(ilustrační snímek) | foto: AP

Muž ubodal v Německu 15letou dívku, podezřelý se sám přihlásil policii

  • 402
Patnáctiletou dívku v pondělí ubodal útočník v parku ve městě Viersen na západě Německa. Podezřelým z činu je pětadvacetiletý Turek, který se po několika hodinách pátrání policii sám přihlásil. Motiv vražedného útoku zatím není jasný.

Dívku rumunského původu pachatel bodl několikrát v poledne ve veřejném parku města Viersen, které leží nedaleko nizozemské hranice a má zhruba 75 tisíc obyvatel. 

Křičící a krví zbrocené děvče objevili podle bulvárního listu Bild v parku dva bezdomovci, kteří zavolali pomoc. Napadená ale svým zraněním v nemocnici podlehla.

Policie okamžitě začala pátrat po útočníkovi. V podvečer se jí přihlásil pětadvacetiletý Turek, jehož nyní vyslýchá. Zda je právě on pachatelem činu, není zatím jasné. Policii byl muž znám, informovala agentura DPA.

V uplynulých měsících se stalo obětí násilných útoků v Německu několik mladých dívek, připomněla DPA. Velkou pozornost vyvolala minulý týden vražda a znásilnění čtrnáctileté Susanny ve Wiesbadenu, z níž je podezřelý dvacetiletý irácký žadatel o azyl. Po zadržení na severu Iráku byl již převezen do Německa (více čtěte v článku V Německu vyslýchali podezřelého Iráčana).

Mediálně známý je také případ z loňského prosince, kdy patnáctiletou dívku ve městě Kandel ubodal v drogerii údajně stejně starý Afghánec. Případ vyvolal debatu o zjišťování stáří u žadatelů o azyl, neboť podle mnohých je muž mnohem starší, než uvedl v žádosti o azyl.

Mezi mladé oběti násilných činů patří také dvě mrtvé z března. V Berlíně zabil čtrnáctiletou dívku její spolužák, sedmnáctileté děvče v severoněmeckém Flensburgu ubodal osmnáctiletý uprchlík z Afghánistánu.

28. prosince 2017

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue