Německá poslankyně Karin Strenzová (19. září 2017)

Německá poslankyně Karin Strenzová (19. září 2017) | foto: Profimedia.cz

Německá poslankyně zemřela během letu z Kuby, stroj musel nouzově přistát

  • 127
V třiapadesáti letech o víkendu zemřela německá poslankyně Karin Strenzová. Na palubě letadla ztratila vědomí a později byla prohlášena za mrtvou. Příčina smrti zatím není jasná, prokáže ji zřejmě nařízená pitva. Politička se vracela z dovolené na Kubě. Letadlo kvůli příhodě nouzově přistálo v Irsku.

Strenzová na palubě letadla náhle ztratila vědomí, stroj proto nouzově přistál na letišti Shannon nedaleko Limericku na západě Irska, píše server The Irish Times. Po převozu do nemocnice ji lékaři prohlásili za mrtvou. Letoun mezitím pokračoval ve své trase do Frankfurtu nad Mohanem.

Místopředseda Bundestagu Oppermann náhle zemřel při natáčení pro televizi

Příčina smrti Strenzové se vyšetřuje a německá státní zástupkyně podle serveru Merkur žádá od irských úřadů potřebné informace. 

„Předpokládáme, že v Irsku provedou pitvu,“ uvedl její mluvčí. V letadle byla Strenzová se svým manželem, s nímž se vracela ze soukromé cesty na Kubu.

Poslankyně vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) byla do Bundestagu zvolena za spolkovou zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko. V parlamentu působila od roku 2009.

V poslední době političku vyšetřovala policie kvůli podezření, že přijala úplatek od ázerbájdžánské vlády výměnou za to, že bude za postsovětskou republiku v Německu lobbovat.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue