Řidič ve městě Viersen překročil rychlost o 20 km/h. Měl štěstí, jeho obličej...

Řidič ve městě Viersen překročil rychlost o 20 km/h. Měl štěstí, jeho obličej zakryl holub. (28. května 2019) | foto: Spolková policie

Řidiče na fotce z radaru zakryl letící pták, policie mu odpustila pokutu

  • 34
Obrovské štěstí měl řidič, který na západě Německa minulý týden překročil nejvyšší povolenou rychlost o více než dvacet kilometrů v hodině. Jeho přestupek sice zaznamenal radar, pokutu mu ale policisté nakonec neudělili. Na fotografii totiž jeho tvář zakryl letící holub. Podle policistů možná šlo o zásah shůry.

Řidič osobního automobilu podle policie projížděl minulé úterý ve městě Viersen u nizozemských hranic úsekem, kde je maximální povolená rychlost 30 kilometrů v hodině. Muž za volantem tento limit ovšem překročil o 24 kilometrů v hodině.

„To by pro něj znamenalo pokutu 105 eur (2 700 korun), pokud by se mu dalo dokázat, že seděl za volantem,“ uvedla v tiskové zprávě policie. Jednoznačně prokázat, kdo konkrétně osobní automobil řídil, ale policie nemohla - tvář řidiče totiž na fotografii z radaru zakrývá svými křídly právě kolem letící holub.

Pomoci se podle policie hříšníkovi za volantem dostalo možná přímo shůry. V tiskové zprávě strážci zákona upozornili, že se blíží církevní svátek Letnic čili seslání Ducha svatého. Ten se přitom ve výtvarném umění znázorňuje jako holubice.

„Znamení jsme pochopili,“ uvedla v humorně laděné tiskové zprávě policie. Zároveň dotyčného řidiče vyzvala, aby si „znamení shůry“ v podobě „opeřeného strážného anděla“ vzal k srdci a příště se řídil dopravními předpisy.

„Vlastně by si holub také zasloužil pokutu, neboť letěl rovněž příliš rychle. Protože ale nevíme, na kterém místě musí v den seslání včas být, slitujeme se nad ním,“ dodala viersenská policie.

K přestupku došlo ve městě Viersen poblíž nizozemských hranic.

K přestupku došlo ve městě Viersen poblíž nizozemských hranic.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video