Německá policie pátrá po muži, který sebral služební zbraně policejní hlídce a utekl do lesa. (13. července 2020) | foto: AP

Němci hledají muže s lukem, který odzbrojil policisty. V okolí se nesmí létat

  • 65
Německá policie v pondělí pokračuje v rozsáhlém pátrání po ozbrojeném muži, který v neděli na jihozápadě Německa sebral služební zbraně policejní hlídce a utekl do lesa. Po muži, který měl u sebe mimo jiné luk a šípy, v pondělí pátrají v okolí města Oppenau stovky policistů a nad oblastí poblíž hranic s Francií byl uzavřen vzdušný prostor.

„Podezřelého z trestného činu jsme ještě nenašli,“ připustil v pondělí policejní mluvčí Yannik Hilger. Na pátrání se podílí i speciální jednotka, policejní psovodi, do akce byl nasazen vrtulník. Uzavřeno bylo několik silnic v oblasti.

Muže bez stálého bydliště podle DPA přišli v neděli ráno zkontrolovat do chatrče v městečku Oppenau v pohoří Černý les čtyři policisté. 

Zpočátku byl velmi vstřícný, takže podle mluvčího Holgera nemohli muži zákona předvídat, že náhle vytáhne zbraň a donutí je vydat jejich služební pistole.

Jedenatřicetiletý Yves Etienn Rausch pak i s výzbrojí policistů utekl do lesa, v němž se pravděpodobně velmi dobře vyzná. Nyní tak má u sebe několik střelných zbraní a je schopen se dopustit násilí, varovala policie.

Kromě jiných opatření byla v pondělí nad městem Oppenau vyhlášena bezletová zóna v okruhu tří námořních mil (asi 5,5 kilometrů), což platí i pro bezpilotní stroje.

Podle policie muž vyhledává už několik týdnů útočiště v lese. Policisté lesní terén pročesávají. Agentura AFP poznamenala, že policejní operace je hodná akčního filmu Rambo. „Zůstaňte doma a neberte žádné stopaře,“ varovala dnes policie obyvatele Oppenau.

Podle stanice RTL  Rausch už dříve dostal do konfliktu s policií, mimo jiné právě kvůli porušení zákona o zbraních. Policisté v pondělí zveřejnili Rauschovu fotografii. „Doufáme, že pachatele najdeme co nejdříve, nebo že se vzdá dobrovolně,“ uvedl starosta Oppenau Uwe Gaiser.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video