V Německu se srazil vrtulník s letadlem, zahynuli nejméně čtyři lidé

  • 6
Nejméně čtyři životy si v Německu vyžádala srážka malého letadla s vrtulníkem. Nehoda se stala v úterý u města Philippsburg severozápadně od Stuttgartu, její příčina zatím není známa. Podle policie se jednalo o vrtulník záchranné služby.

Policisté podle serveru Welt potvrdili zatím čtyři oběti, jejich počet se však může zvýšit. „Nevíme přesně, kdo byl ve kterém letadle, musíme si nejprve vypracovat přehled,“ uvedl mluvčí.

23.ledna 2018 v 13:56, příspěvek archivován: 23.ledna 2018 v 17:32

Aktueller Einsatz der #Polizei #Karlsruhe rund um den #Ehrlichsee in #Oberhausen-#Rheinhausen. #Hubschrauber stürzt mit #Sportflugzeug zusammen. https://t.co/5rjfqVBmgR

Vrtulník měl patřit německým záchranářům, druhým účastníkem nehody bylo malé sportovní letadlo. Oba stroje se zřítily nedaleko měst Philippsburg a Rheinhausen. Okolí místa policisté uzavřeli.

Srážky dvou letadel jsou poměrně vzácné, nicméně nedávno se taková nehoda stala na jihu Anglie. Při listopadové nehodě vrtulníku s malým letadlem přišli o život čtyři lidé. Jedno z největších podobných neštěstí pak zaznamenalo Německo v roce 2002, kdy po střetu nákladního letadla s osobním u Überlingenu zahynuly desítky lidí.

Nehoda se stala poblíž německého města Philippsburg.

Nehoda se stala poblíž německého města Philippsburg.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video