Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Německý senior stříkal po lidech pepřový sprej. Nedodržovali rozestupy

  • 48
Na novou úroveň posunul dodržování bezpečných rozestupů senior z německého města Cáchy. Aby si ubránil své zdraví i svůj osobní prostor, stříkal pepřový sprej na každého, kdo k němu přišel moc blízko. Policii pak řekl, že nevymyslel lepší způsob, jak se chránit.

Německá policie na Twitteru uvedla, že jednasedmdesátiletý muž pepřový sprej v sobotu použil na skupinu běžců a pak na dva cyklisty. Měl totiž pocit, že jsou u něj až příliš blízko. Vědci a vlády v zájmu ochrany před nákazou koronavirem doporučují rozestupy kolem jednoho až dvou metrů. 

Policisty na seniora zavolal pár cyklistů, kteří i přes zásah oslepujícím prostředkem dokázali sesednout z kola a nezpůsobit nehodu. Agresor pak pochůzkáři vysvětlil, že „nenašel jiný způsob, jak přimět ostatní, aby dodržovali ‚korona vzdálenost‘“.

Policie stále pátrá po skupině běžců, které muž pepřákem také zasáhl, a důchodce vyšetřuje pro podezření z ublížení na zdraví a narušování silničního provozu.

V celém Německu se dosud koronavirem nakazilo více než 377 tisíc lidí a přes 9 800 z nich zemřelo. V Severním Porýní-Vestfálsku, kde Cáchy leží, pak evidují necelých 93 tisíc případů a téměř dva tisíce obětí nákazy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Cáchy, Německo

Video