(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Zákazník vydával u pokladny játra za zeleninu, dostal rekordní pokutu

  • 177
Mnichovský soud uložil zřejmě rekordní pokutu podnikateli, který podváděl u samoobslužné pokladny v supermarketu. Telecí játra totiž balil do sáčku na levnější zeleninu. V prosinci byl v mnichovské městské části Haidhausen přistižen při činu, informuje týdeník Spiegel.

Osmapadesátiletý podnikatel oklamal samoobslužnou pokladnu celkem čtyřikrát, pokaždé obchod ošidil o 13 až 47 eur. Okresní soud v Mnichově mu za to uložil pokutu 208 tisíc eur (téměř 5,3 milionu korun), přičemž její výši odvodil od měsíčních příjmů muže ve výši nejméně 24 tisíc eur. Rozsudek je pravomocný.

Muž se ke svým činům přiznal. Pohnutky ke krádežím však uvést nedokázal.  Mluvčí mnichovského soudu Klaus-Peter Jüngst uvedl, že odsouzený se proti rozsudku neodvolal.

Pokutovaný muž podle Spiegelu nemá v Německu žádné pevné bydliště a už v minulosti několikrát porušil zákon. Odsouzen byl například za daňový podvod k vězení a pokutě ve výši čtyř set tisíc eur.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video