Ve Frankfurtu shodil Eritrejec matku s dítětem pod vlak, chlapec zemřel

  • 1137
Osmiletý chlapec v pondělí zemřel na hlavním nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem, když jej s jeho matkou zřejmě neznámý muž shodil na koleje před jedoucí vysokorychlostní vlak ICE. Podezřelého 40letého Eritrejce policisté zadrželi a nyní se snaží zjistit, jaký měl k činu motiv. Podle prvotních informací se oběti a pachatel zřejmě neznali.

Čtyřicetileté ženě, kterou muž z peronu spolu s jejím osmiletým synem shodil, se podařilo před přijíždějícím vlakem zachránit. Muž, který dvojici do kolejiště strčil, se po činu pokusil z místa utéct, podle DPA ho ale zadrželi kolemjdoucí, kteří ho pronásledovali až před nádražní budovu. 

Podle policejní mluvčí Isabell Neumannové se pachatel a jeho oběti zřejmě neznali. „Můžeme potvrdit, že zadrženým podezřelým je eritrejský občan,“ reagovala frankfurtská policie na četné dotazy na Twitteru.

Několik kolejí kvůli neštěstí zaměstnanci frankfurtského hlavního nádraží uzavřeli, řada vlaků proto měla v pondělí zpoždění nebo na cestu vůbec nevyrazila.

Agentura DPA upozornila, že podobný případ se stal 20. července ve městě Voerde v Severním Porýní-Vestfálsku, kde 28letý muž před projíždějící vlak shodil 34letou ženu. Také ona následkům svých zranění podlehla. I v tomto případě se policie domnívá, že oběť a pachatel, který čelí obvinění z vraždy, se neznali.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video