Diskuze

NÁŠ AFGHÁNISTÁN: Mělo to smysl. Zkušenosti můžeme využít na Ukrajině

Jan Pivec před deseti lety dohlížel v provincii Lógar na stavby a opravy checkpointů, jezů a akvaduktů. Dnes má v Brně vlastní projektový ateliér. „My jsme tam nepřišli, abychom za Afghánce něco dělali. Jenom jsme jim poskytli podmínky, aby se o sebe dokázali postarat sami,“ říká v rozhovoru pro seriál Náš Afghánistán.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

Nemůžete porovnávat Afghánistán a Ukrajinu. Jedná se o úplně jiné kultury, budou tam jiné problémy. Hlavně ta korupce a rozkrádačka.

3 0
možnosti
EH

Pomoc z venku uměli využít Němci. Protože obnovovali, co bylo rozbité. Primitivcům něco postavíte a jsou nadšení. Už ale nechápou, že něco mít generuje práci.

Dokud nebudou chtít na sebe makat, můžete je maximálně vodit za ručičku po zbytek života.

A to platí pro Afghánce, Afričany i Romy.

4 2
možnosti
AV

A36d67a92m 89V74l93č18e71k

13. 8. 2022 8:14

Afričané, to je co za národ?

Je neuvěřitelné, že i s dnešním přístupem k informacím je pro některé celá Afrika jeden stát, jeden národ. Přitom Afrika je nesmírně rozmanitý kontinent, s obrovskými kulturními, ekonomickými a historickými rozdíly. Na Vašem místě bych se tedy raději zdržel rozumbradování, nemáte moc právo označovat ostatní za primitivy.

4 1
možnosti
Foto

Proč pořád ten pláč po Afghánistánu, proboha? Místní dali jasně najevo, že si chtějí žít po svém. Pro ně jsme byli okupanty.

16 0
možnosti

Morální průjem z toho, že jsme byli okupanti? Je třeba zdůvodnit, že to bylo vlastně skvělé, a my byli ti dobří, slovníkem Karla Kryla, na..at.

0 0
možnosti