Obyvatel Aleppa ošetřuje dívku zraněnou při vládním ostřelování (2. listopadu

Obyvatel Aleppa ošetřuje dívku zraněnou při vládním ostřelování (2. listopadu 2012) | foto: AP

Syrské letectvo zaútočilo na povstaleckou nemocnici, zahynulo 40 lidí

  • 8
Na 40 lidí zahynulo při náletu syrského vládního letectva na nemocnici ve městě Aleppo na severu země. Ve čtvrtek o tom informovala na svých internetových stránkách televize CNN s odvoláním na syrské povstalecké zdroje. Město patří mezi bašty povstalců, obě strany konfliktu o něj už řadu dní bojují.

Nálet se odehrál ve středu pozdě večer. Televize uvedla, že získala od povstalců záběry z místa, na kterých je vidět částečně zborcenou budovu, která přiléhá k hlavní budově nemocnice. V zasaženém objektu podle CNN obvykle bývalo mnoho pacientů, ale ukrývali se tam i povstalci.

Není zatím jasné, kolik obětí tvoří civilisté a kolik ozbrojenci. Zástupci povstalců pouze sdělili, že mezi mrtvými jsou dvě zdravotní sestry.

Boje v Sýrii mezi stoupenci režimu prezidenta Bašára Asada a povstalci trvají už 20 měsíců. Podle syrské opozice si celkem konflikt vyžádal už 39 000 obětí. Informace ale není možné ověřit z nezávislých zdrojů, protože syrský režim brání práci zahraničních novinářů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video