Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Koláž - iDNES.cz

Muž zastřelil v katedrále na ruském ostrově Sachalin dva lidi

  • 22
Dva lidi zastřelil muž v pravoslavné katedrále na ruském ostrově Sachalin. Oběti jsou řádová sestra a návštěvník kostela. Podle ruské agentury RIA-Novosti je na místě také šest raněných. Střelec je podle prvních zpráv zaměstnanec soukromé bezpečnostní agentury a podařilo se jej zadržet.

Útočník střílel v Katedrále vzkříšení v Južno-Sachalinsku, které je hlavním městem Sachalinské oblasti. Agentura Interfax napsala, že útočník vešel dvě hodiny po poledni místního času do kostela a zahájil palbu na přítomné.

Mužův motiv zatím není znám, uvedla RIA-Novosti. Podle agentur jeho čin nemá žádnou souvislost s olympijskými hrami v Soči.

Záchranáři převezli zraněné do nemocnice s poraněními nohou. Podle arcibiskupa Tikhona jejich životy nejsou ohrožené. Chrám bude znovu vysvěcený.

Katedrála byla postavena v letech 1904 až 1905 před rusko-japonskou válkou. Chrám je duchovním centrem ostrova a jednou z dominant města. Největší ruský ostrov Sachalin se nachází na Dálném východě severně od Japonska.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video