Britská policie zasahuje v průmyslovém komplexu ve městě Grays, kde byl nalezen...

Britská policie zasahuje v průmyslovém komplexu ve městě Grays, kde byl nalezen kamion s 39 mrtvolami ukrytými v návěsu. (23. října 2019) | foto: Reuters

Všichni mrtví objevení v kamionu v Anglii byli Vietnamci, uvedli Britové

  • 2
Britská policie dnes bez dalších podrobností oznámila, že dokončila identifikaci 39 mrtvých migrantů nalezených na konci října v kamionu poblíž Londýna. Dodala, že už uvědomila jejich rodiny. Vietnamská policie podle agentury Reuters téměř současně informovala, že všechny oběti byli Vietnamci, kteří pocházeli z šesti různých provincií.

Těla 31 mužů a osmi žen se v chladírenském kontejneru našla 23. října krátce poté, co byl kamion odstaven v průmyslové zóně ve městě Grays východně od britské metropole. 

V souvislosti s tragickou smrtí migrantů byli v Británii zatčeni dva muži ze Severního Irska, kteří si již před soudem vyslechli obvinění ze zabití 39 lidí, z obchodování s lidmi a porušení imigračních zákonů.

Ve Vietnamu policie bylo zadržela 11 lidí, které čelí podezření z pašování lidí. Dva lidi zatkla také v provincii Ha Tinh a devět v provincii Nghe An. 

Šéf policie v provincii Nghe An uvedl, že jeden ze zatčených, který v minulosti žil na ruském území, organizoval cesty migrantů do Ruska a pomáhal také při jejich následném propašování do Německa, odkud potom pokračovali do dalších zemí. 

Identifikace obětí byla složitá kvůli tomu, že u mrtvých bylo nalezeno jen velmi málo dokladů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Anglie, kamion, policie

Video