Pracovníci letiště si fotografují kuriózní nehodu

Pracovníci letiště si fotografují kuriózní nehodu | foto: Reuters

Motor letadla před startem z Los Angeles nasál kovovou bednu

  • 29
Boeing 747 s 245 cestujícími na palubě právě opouštěl terminál mezinárodního letiště v Los Angeles a mířil do Japonska, když se něco zadrhlo v jednom z motorů. Piloti se nestačili divit. Lopatky turbíny nasály obří kovovou bednu.

"Incident se přihodil v pondělí odpoledne, když se stroj Japonských aerolinek odpoutal od rukávu do terminálu," uvedl mluvčí letiště Marshall Lowe pro list The Daily Telegraph.

Mluvčí americké letecké asociace Ian Gregor vysvětlil neobvyklou nehodu tím, že kovový box na zavazadla byl odvlečený příliš blízko motoru. Levý motor čtyřmotorového letounu potom bednu bez problémů nasál.

Nikdo z 254 pasažérů nebyl zraněn a bez problémů se vrátili zpátky do terminálu. Stroj se ale stal atrakcí pro pracovníky letiště, kteří si okamžitě přišli kuriózní nehodu vyfotografovat.

Ian Gregor uvedl, že letadlo nyní zkoumají, aby zjistili, co se přesně stalo. Chtějí také zjistit, zda kovová bedna stroj nepoškodila.

Ve vzduchu letadlům hrozí především srážka s ptáky. Kvůli hejnu hus, které se dostaly do motoru, musel na newyorské řece Hudson přistát i pilot "hrdina" Chelsey Sullenberg. Na zemi se však takové nehody podle odborníků stávají jen zřídka. - o přistání na Hudsonu si přečtěte zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue