Češi si utahují ze sedícího Zemana. Na oficiálním snímku státníků však stojí

  • 1044
České sociální sítě ve středu obletěly snímky ze společného focení státníků na summitu NATO, kde si unavený prezident Miloš Zeman nechal přinést židli. Co už však vtipálci nezmiňují, je fakt, že si Zeman sedl až na projevy řečníků. Na oficiální fotografii stojí stejně jako ostatní politici.

Premiéři a prezidenti členských států Severoatlantické aliance se ve středu sešli na summitu v Bruselu, kde si nechali udělat také společnou fotografii. 

Zeman na focení dorazil mezi posledními, pozdravil ostatní, zařadil se na své místo a focení mohlo začít.

Na snímku Zeman stojí vedle slovenského prezidenta Andreje Kisky a tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana na okraji celé skupiny:

11.července 2018 v 14:45, příspěvek archivován: 12.července 2018 v 16:09

Společná fotografie hlav států a předsedů vlád účastnících se summitu NATO. https://t.co/bmWvwQpWIE

Jen co focení skončilo, nechal si Zeman přinést bílou židli a poslouchal projevy. Všichni ostatní však zůstali stát. Jenže i tyto momenty světoví fotografové zachytili. 

Mezi Čechy výjev znovu rozjel debatu o prezidentově zdraví a vyvolal posměšky na sociálních sítích. Legraci si lidé dělají například z fotografie, na které je vidět jen Zemanova noha. 

Vzniklo také několik koláží, nejznámější z nich pak je snímek s uklízečkou, často doprovázený výrokem „pak zhasni“. Ze summitu později vznikly ještě jedny snímky při hudební show, na kterou Zeman podle serveru ABC přišel. Na pozdějších záběrech už však prezident vidět není.

12.července 2018 v 00:08, příspěvek archivován: 12.července 2018 v 17:11

Konec summitu NATO. Díky Mildo. Za skvělou reprezentaci


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video