(ilustrační snímek) | foto: NATO

Migranti přitvrdili. Nigerijci málem unesli loď, aby se dostali do Británie

  • 691
Zásahem komanda skončil o víkendu incident na palubě italské nákladní lodi, která v pátek u břehů jihovýchodní Anglie nahlásila problémy s černými pasažéry. Ti se pokusili přinutit posádku se co nejvíce přiblížit k pobřeží, aby se mohli dostat do vytouženého cíle. Posádka se stihla zabarikádovat na kapitánském můstku.

Policie informovala, že při ozbrojeném zákroku zadrželo komando čtyři lidi. Loď pak bezpečně zakotvila v přístavu v Tilbury. Podle britského listu The Sun vyprovokovali kombinovanou operaci pobřežní stráže a zvláštní jednotky čtyři nigerijští migranti.

22.prosince 2018 v 20:39, příspěvek archivován: 23.prosince 2018 v 16:57

Nigerian Stowaways Threaten Grimaldi Lines Cargo Ship Crew Off UK Coast https://t.co/nh1BlNjqXt https://t.co/7lqa7xH0Kp

Muži vyhrožovali posádce a snažili se ji donutit, aby loď navedla blíž k pobřeží, kam se chtěli dostat. I v tomto počtu se jim podařilo vyděsit celkem 27 členů posádky natolik, aby se zabarikádovala na kapitánském můstku a přivolala na pomoc Brity. Nikdo neutrpěl zranění, ujistil mluvčí společnosti Grimaldi Lines, které loď patří.

Na palubu kontejnerové lodi Grande Tema plující pod italskou vlajkou bylo vysláno asi 25 příslušníků námořních sil.

Ti migranty zadrželi a znovu získali plnou kontrolu nad plavidlem, které pak doprovodili do cílového přístavu. Loď plula z nigerijského Lagosu.

Britská policie sdělila, že událost neřeší jako terorismus, ale ani jako pirátství či únos s držením rukojmích.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video