Georgia Laurie praštila krokodýla, aby zachránila své identické dvojče Melissu.

Georgia Laurie praštila krokodýla, aby zachránila své identické dvojče Melissu. | foto: koláž iDNES.cz

Dvojčata v Mexiku napadl krokodýl. Jedna z žen ho praštila, sestru zachránila

  • 13
Sestry-dvojčata z Velké Británie napadl v Mexiku při plavání v laguně krokodýl. Zaútočil nejprve na jednu z žen, druhá se pokoušela své dvojče zachránit. Plaz ale zamířil na obě ženy znovu. Jedna ze sester zvířeti uštědřila několik ran do hlavy, sestře tak pravděpodobně zachránila život. Obě jsou nyní v nemocnici, mají mnohočetná poranění.

Mladé Britky Mellisa a Georgia Lauriovy plavaly v noci v laguně nedaleko malého přístavu Puerto Escondido, oblíbeného turistického střediska v mexickém státě Oaxaca.

Ženy se od sebe vzdálily, když Mellisu napadl krokodýl. Stihla vykřiknout, pak ji ale zvíře stáhlo pod hladinu. Georgia volala na sestru zpět, ta jí ale neodpovídala. Proto se ponořila, aby se ji pokusila najít. Po několika minutách hledání uviděla Mellisu, která se po útoku vznášela na hladině tváří dolů.

Georgia k sestře doplavala a díky svým záchranářským zkušenostem ji táhla směrem k člunu. Tehdy krokodýl zaútočil znovu. Georgia bojovala i za Mellisu a zvíře několikrát udeřila, dokud je obě nepustilo.

Obě ženy podle matky Sue Lauriové utrpěly značná poranění v důsledku krokodýlího kousnutí. Mellisa se po prvotním útoku málem utopila, i po převezení do nemocnice zůstává v kómatu. Georgia má po úderech tržná zranění.

„Naše dvojčata, která cestují po Mexiku, byla včera v noci napadena krokodýlem. Melissa je naživu, ale nevíme, zda jsou její zranění život ohrožující. Má vodu na plicích a kašle krev. Takže nevíme, možná má propíchnuté plíce,“ uvedla podle deníku Daily Mail matka britských cestovatelek.

Podle jejich otce pomohla Georgii její zkušenost s potápěním i záchranářské schopnosti. „Dokázala ji zachránit jen proto, že je potápěčka a má záchranářské zkušenosti. Plavali po setmění v bioluminiscenčních vodách, když Georgia uslyšela Melissin výkřik. Volala na ní zpátky, ale sestra neodpověděla. Takže ji začala hledat. Byla velmi odvážná,“ řekl Sean Laurie.

Dvojčata podnikla výlet do pobřežní laguny Manialtepec, která je známá jako bioluminiscenční přírodní úkaz. Míchá se zde slaná voda z Tichého oceánu a sladká voda z řeky Manialtepec, což vytváří vhodné podmínky pro určité druhy vegetace.

Zhruba čtyřikrát do roka díky speciálním řasám laguna světélkuje, což přitahuje turisty z celého světa. Sjíždějí se na toto místo, aby se v noci podívali na zářící vody. Návštěvníci jsou varováni, že ve vodách žijí také krokodýli dosahující délky až tří metrů. 

Otec dvojčat však navzdory varování tvrdí, že ženy byly jejich cestovní společností ujištěny o bezpečnosti celé akce. „Ptaly se, jestli je bezpečné tam plavat. Průvodce jim řekl, že ano.“

Sestry cestují po celém světě. V březnu opustili domovské Spojené království a návrat chystaly až v průběhu listopadu. Na cestu se nyní vypraví pravděpodobně jejich rodiče, kteří je chtějí z Mexika přivézt zpět. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video