V Mexiku zemřelo při přestřelce 15 civilistů, tento týden je již 29 obětí

  • 5
Při střetu vládních sil se zločineckým gangem v mexickém státě Guerrero zemřelo 15 lidí. Tento týden je to v zemi již druhá tragedie, v pondělí zastřelili ozbrojenci v sousedním státě Michoacán čtrnáct policistů.

K identitě ozbrojenců se úřady nevyjádřily, stát Guerrero je však známý potyčkami mezi zločineckými gangy a bezpečnostními složkami. S odvoláním na dnešní prohlášení bezpečnostních složek o tom informovala agentura Reuters.

K incidentu došlo ve obci Tepochica, zhruba pět kilometrů od města Iguala. To před pěti lety nechvalně proslulo únosem 43 studentů, o jejichž osudu se dodnes pouze spekuluje.

Čtrnáct policistů, jež zemřelo při přestřelce v pondělí, podle všeho zabili členové obávaného zločineckého gangu Jalisco Nová generace (CJNG). Jednalo se o nejkrvavější útok na bezpečnostní síly v zemi od doby, co vládu v zemi převzal prezident Andrés Manuel López Obrador.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Mexiko, Guerrero, Reuters

Video