(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Eric Thayer, Reuters

Mexická policie zadržela přes 300 migrantů, kteří mířili do USA

  • 20
Mexická policie zadržela na severovýchodě země přes 300 migrantů ze Střední Ameriky, kteří byli na cestě do Spojených států. Největší skupina čítající 198 lidí byla v kamionu. Policisté zatkli tři osoby podezřelé z pašování lidí.

Mexická policie kamion s téměř dvěma stovkami běženců zastavila na kontrolním stanovišti v mexickém státě Tamaulipas. Lidé uvnitř neměli vodu ani potravu; v přepravním prostoru nebyla ventilace. Čtyřiadvacet ze zadržených jsou děti bez doprovodu. Migranti do Spojených států směřovali z Guatemaly, Hondurasu a Salvadoru.

Organizace na ochranu lidských práv Amnesty International v nedávné době Mexiko kritizovala, že migranty původem ze Střední Ameriky vyhošťuje bez uvážení, jestli se fakticky nejedná o uprchlíky - zda je například v jejich domovské zemi nepronásleduje nějaká zločinecká organizace.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video