V Mexiku zabíjel pančovaný alkohol. Lidé se otrávili při oslavě a na pohřbu

  • 16
Nejméně 46 lidí během posledních dní zemřelo v Mexiku po konzumaci pančovaného alkoholu. Část z nich se otrávila při oslavách Dne matek, další si připíjeli na pohřbu. Oběti pochází ze dvou středomexických států. Policie původ alkoholu vyšetřuje, informoval zpravodajský server BBC.

Ve státě Morelos zemřelo 29 lidí, zatímco v sousedním Pueblu přišlo o život 17 lidí. Nejhůře byla zasažena domorodá komunita ve městě Axochiapan, jejíž členové v neděli slavili Den matek. Podle místních se alkohol během oslav rozdával z několika stanů, vyšetřovatelé nyní zjišťují jeho původ.

Otravu pančovaným alkoholem u postižených provázelo zvracení, bolesti hlavy a ztráta zraku. Mexické úřady proto vyzvaly každého, kdo by u sebe podobné příznaky po konzumaci alkoholických nápojů pozoroval, aby okamžitě vyhledal lékařskou pomoc.

Starosta horského města Chiconcuautla, kde rovněž zemřelo několik lidí, místní vyzval, aby nepili alkohol, dokud nebude známý původ otravy. 

Zároveň uvedl na pravou míru zvěsti o tom, že oběti zemřely v souvislosti s covidem-19. „Zemřely kvůli pančovanému alkoholu,“ zdůraznil starosta na Facebooku.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video