Gang v Mexiku se auty proboural do vězení, osvobodil devět trestanců

  • 13
Gang ve středním Mexiku ve státě Hidalgo se ve středu pomocí několika aut proboural do věznice ve městě Tula a uprchl odtamtud s devíti trestanci. Podle agentur šlo o jednu z nejdramatičtějších událostí tohoto druhu, jaké země v posledních letech zažila.

Policie ze státu Hidalgo ležícího severně od hlavního města uvedla, že její příslušníci a vojáci pátrají po uprchlých vězních. Neuvedla, který ozbrojený gang se do nápravného zařízení násilím dostal. „Ozbrojená skupina v několika vozidlech vtrhla do věznice, přičemž dvě vozidla ve snaze odvést pozornost zapálila,“ oznámil tamní ministr vnitra Simón Vargas. 

Podle místních médií gang osvobodil šéfa skupiny, která se kromě jiného podílí na krádežích pohonných hmot. Tento muž byl teprve před několika dny zatčen kvůli podezření z vraždy a únosu. Při policejní operaci po útoku na věznici dva strážci pořádku utrpěli zranění.

V Tule se nachází velká ropná rafinérie a v oblasti působí gangy, jejichž členové navrtávají potrubí a kradou z nich naftu a benzin. Předloni v lednu při výbuchu palivového potrubí ve státu Hidalgo zemřelo nejméně 135 lidí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Mexiko, Hidalgo, vězení, Tula

Video