Diskuze

Amerika se mění a bílí muži se bojí, říká amerikanistka k hnutí MeToo

Oprah Winfreyová sklidila za svůj projev o sexuálním násilí bouřlivé ovace a Hollywood ji vyzývá ke kandidatuře do Bílého domu. Ozývají se ale i hlasy, že hnutí MeToo se mění v hon na čarodějnice. Amerikanistka Lucie Kýrová v rozhovoru pro iDNES.cz upozorňuje, že v současné debatě nejde jen o sex, ale o rozložení moci ve společnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cely clanek ok. Jen dva body 1. Kamaradka zije v usa (boston) uz 15 let s manzelem a je to velmi hezka zena. A ona rika ze ji rozciluje kdyz prijde do baru (ona je hodne ziva) s vetsina muzu v oblecich atp ihned odvrati zrak. Ona rika ze zjistila ze je to z toho duvodu ze se boji narceni ze sex.obtezovani protoze maji vyssi posty. Takze tady ke videt ze tento institut je lehce zneuzitelny a skutecne zneuzivany. Za 2. Bily muzi si nestezuji jen na ztratu prav z pohledu narceni ze strany zen ale hlavne jsou traumatizovani z pohledu skutecneho prava. Bily muz je totiz povazovat za rasistu z instituci i z medii uz jen za svou plet. Myslim ze bily muz se brzy vykasle na bile zeny (bojovnice za rovnopravnost ktere chteji stejna prava a karieru jako muzi) a poridi si barevnou zenu ktera chce deti. Doba je jina a tyto aktivity jsou sice super a potrebne ale jesmi se to prehanet. Bohuzel se pak ukazuje ze feminismus v us podobe je uz skutecna zvracenost. Pravo pro vsechny a nikoliv nejake vzory ci vyjimky. Bud damy chcete nebo nechcete rovnopravnost ale pak tedy musite i ctit ci nectit presumpci neviny. Pokud totiz autorka rekne ze umelci nebo prezident majo vyssi standard pak tedy musi autorka ale i chtit zakaz sprostych slov ve filmech z ust umelcu. Vzdyt to take porusuje vyssi standard etiky a chovani a vystupovani??? Proste autorka mi prijde jako vzdelana osoba bez muzskych pohlavnich organu (cesky zena) ale velmi neobjektivni.

0 0
možnosti

M19a19r21k 86S46t40e72i12n

25. 1. 2018 9:11

A ́t se to někomu líbí nebo ne, tak v současné ekonomice jsou muži na špici - automobilový průmysl, informační technologie, strojírenství, stavebnictví, projektanti atd., ženy jsou opravdu v nevýhodě, musí makat dvakrát tolik, protože se ještě starají o rodinu o výchovu dětí, když manžel je od nevidím do nevidím v práci. Ovšem znám ženy, které úspěšně projektují přehrady, jsou obtěžovány muži (pozitivně i negativně), doma mají za manžela sice šikovného, ale psychpatického alkoholika a ještě na Vánoce pečou cukroví a vytvářejí příjemnou rodinnou atmosféru. To jsou světice hodné Anežky České. Ovšem ty tady nic psát nebudou, tady píšou jen ty, které si stěžují na svoje ženství a neschopnost se jako ženy etablovat a integrovat v současné společnosti, a pak obnažené lítají ve Vatikánu a při volbě prezidenta.

0 0
možnosti

Oprah Winfreyovou znásilnil v devíti letech její devatenáctiletý bratranec. Nepředpokládám, že to byl bílý úspěšný muž :-/

3 0
možnosti

Autorce zjevne nevadi, ze zije z nasich dani ( a, priznejme si, nejvyssi dane tady i v USA plati ti hnusni bili muzi. Brrr).

0 1
možnosti

J34i62r64i 52P86r20a71j21z

24. 1. 2018 21:26

Bílý muž byl strašně dlouho na vrcholu, dlouho ovládal strukturu moci. A to se nyní mění, nahoru se dostávají i jiné skupiny a on musí častěji dělat kompromisy

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/metoo-sexualni-nasili-obtezovani-amerikanistka-lucie-kyrova-rozhovor-132-/zahranicni.aspx?c=A180117_125159_zahranicni_

aha takže jde o moc. Aha tak to jo.. uz jsem mzslel , že nekomu jde o ty sexualně napadane. jo nejde.

3 1
možnosti

A něco od amerikanisTY by nebylo? Ať je to genderově vybalancované.

0 0
možnosti

A co sexialni obtezovani muzu zenami? To je OK ze? Proc o tom nikdo tez nepise?

2 1
možnosti

Sexualne obtazovanie muzov zenami predstavuje jednotky percent celkovych pripadov, ale desiatky percent diskusnych prispevkov, co mi tiez pride trochu neprimerane a kuka z toho snaha o zahranie celej diskusie do autu. Inak ale chapem, ze chlap, ktory sa skutocne stane obetou nejakej stihacky, to musi mat s vysvetlovanim a dokazovanim svojho pripadu dost tazke.

0 0
možnosti

A republikáni zatím prosazují daňové zákony, které nejvíce dopadají na lidi, kteří ekonomickou pomoc potřebují nejvíc.

------------------

Poboha, co je tohle za hloupost? Snizeni dani je naopak pro lidi dobre. pani asi nevi, ze za Obamy hodne lidi nepracovalo a vyuzivalo socialni podporu. Ted holt kdyz je prace dost, tak krici a nechteji si na sebe vydelaji. Je to stejne, jako v CR s cikany. Demokrate si tim,ze to podporovali , tak si zajistovali volebni hlasy. Lide si zvykli nepracovat a ted krici.

2 0
možnosti

Jste si odpověděla :-) Ono jde o to, že když se sníží daně, tak není na ty sociální dávky a to je problém. To nebrečí ti co pracují.

0 0
možnosti

https://technet.idnes.cz/proc-na-faktech-nezalezi-mozek-backfire-effect-f4j-/veda.aspx?c=A180112_114740_veda_pka

Skvělý článek, mohli by si ho přečíst ti, co přijdou a bez jakéhokoli pokusu slušně oponovat začnou házet nadávky a osobní útoky na všechny, kdo si dovolí nesouhlasit.

1 0
možnosti

M81a27r49k 78S50t89e38i23n

19. 1. 2018 16:00

Jaký skvělý článek, máte snad negativní zkušenost s muži v ČR?, některý vám šáhl snad nechtěně na kolínko nebo vám řekl, že vám to sluší, ale to vy nechcete, vy chcete tímto způsobem získat absolutní moc nad celým světem.

0 3
možnosti

O24t95o 80P57a73l73d72u32s

18. 1. 2018 18:45

Ta slepice chce být vyměněná za velblouda. Potom bude tichá a spokojená.!!;-D;-D;-D

1 2
možnosti