Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Na předměstí Marseille stříleli ozbrojenci, policie vyloučila terorismus

  • 91
Policie v pondělí odpoledne zasahovala v problematické čtvrti jihofrancouzského města Marseille. U kulturního střediska tam stříleli do vzduchu muži vyzbrojení puškami. Policie podle agentury AP uvedla, že incident, při němž byla zraněn jeden člověk, nemá teroristické pozadí.

Incident se stal ve čtvrti, která je známá vysokou kriminalitou a prodejem drog. Zasahovala při něm policie přivolaná svědky, kteří slyšeli několik výstřelů.

Christophe Reynaud z marseilleské policie uvedl, že jeden z obyvatelů čtvrti utrpěl zranění po ráně pažbou do hlavy. Podle něj se incident pravděpodobně týkal drog. Skupina útočníku z místa uprchla a dosud nebyla dopadena.

V únoru 2015 v jiné čtvrti Marseille vypukla intenzivní přestřelka mezi policisty a překupníky drog, při které nikdo nebyl zraněn. Obchodníci s narkotiky byli později odsouzeni k vysokým trestům.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video