Vojáci z Mali hlídkují v oblasti Mopti. (28. února 2020)

Vojáci z Mali hlídkují v oblasti Mopti. (28. února 2020) | foto: Profimedia.cz

Džihádisté v Mali přepadli autobus, nejméně 31 lidí postříleli

  • 76
Nejméně 31 lidí zabili v pátek v Mali ozbrojenci, kteří stříleli na autobus. V něm cestující mířili na trh. Několik dalších lidí utrpělo zranění nebo se pohřešuje. V oblasti afrického Sahelu v poslední době vzrostl počet džihádistických útoků.

„Ozbrojení muži prořezali autobusu pneumatiky a postříleli cestující,“ uvedl starosta města Bankass, které se nachází nedaleko místa incidentu. Podle něj a dalšího místního představitele bylo potvrzeno nejméně 31 obětí, mnoho dalších lidí utrpělo zranění nebo se pohřešuje, napsala agentura Reuters s odvoláním na místní úřady.

Na fotografiích, které se objevily na sociálních sítích, je vidět doutnající trosky autobusu s ohořelými těly zkroucenými na sedačkách.

K přepadení došlo v oblasti Mopti, která je epicentrem násilností v Mali, jež rozdmýchávají povstalci napojení na teroristické organizace Al-Káida a Islámský stát. 

V Mali útočí na předkoloniální otroky. Zakročte, vyzývá vládu OSN

V poslední době v oblasti afrického Sahelu vzrostl počet džihádistických útoků, které v Mali, Burkině Faso a Nigeru připravily o život tisíce lidí a miliony dalších vyhnaly z domovů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video