Sabrina Kouiderová a Ouissem Medouni před soudem v Londýně.

Sabrina Kouiderová a Ouissem Medouni před soudem v Londýně. | foto: Profimedia.cz

Pomatení milenci utýrali naivní au-pair a tělo spálili. Dostali doživotí

  • 64
Britský soud poslal na doživotí do vězení francouzský pár v květnu uznaný vinným z vraždy mladé krajanky, která u něj pracovala jako au-pair. Její zuhelnatělé tělo našli loni v září hasiči v zahradě domu v britské metropoli, kde dvojice žila. Odsouzení mohou být podle verdiktu podmínečně propuštěni nejdříve za 30 let.

Podle obžaloby byli pětatřicetiletá Sabrina Kouiderová a o pět let starší Ouissem Medouni přesvědčeni, že dívka chce omámit a sexuálně zneužívat členy jejich rodiny. Psychicky labilní Kouiderová také žila v domnění, že mladá chůva udržuje poměr s jejím expřítelem a zakládajícím členem irské skupiny Boyzone Markem Waltonem.

Jednadvacetiletou Sophii Lionnetovou, popisovanou jako nezkušenou, ostýchavou a naivní, podrobovali násilným „výslechům“, z nichž některé si nahrávali. 

Poslední výslech se uskutečnil v noci z 18. na 19. září loňského roku. Zlomená dívka se k bizarním obviněním nakonec přiznala a dvojice ji ubila k smrti.

Kouiderová a Medouni pak její ostatky spálili na zahradě a u ohniště, na kterém hořelo tělo nebohé dívky, si grilovali kuře. Odpudivý puch však znepokojil sousedy, kteří přivolali hasiče. Medouni se jim snažil nakukat, že ohořelé kosti jsou ovčí, pravda však vyšla najevo.

Přesnou příčinu smrti vyšetřovatelé nemohli zjistit kvůli stavu těla, prokázali však, že au-pair utrpěla mnohočetné zlomeniny. Kouiderová a Medouni vinu odmítali a tvrdili, že Lionnetová zemřela nešťastnou náhodou. Přiznali se jen k tomu, že se její tělo pokusili zpopelnit.

Soudce uvedl, že případ nese znaky indukované psychózy neboli šílenství ve dvou, pro níž se vžil francouzský název folie a deux. Je to stav, kdy osoba trpící bludy jimi „nakazí“ jiného jedince. V této kauze Kouiderová svým šílenstvím nakazila Medouniho.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: doživotí, Boyzone

Video