U mešity na severozápadě Londýna najelo auto do chodců (19.9.2018)

U mešity na severozápadě Londýna najelo auto do chodců (19.9.2018) | foto: Google Street View

Auto před mešitou v Londýně najelo v noci do chodců, dva jsou v nemocnici

  • 75
U mešity na severozápadě Londýna v noci na středu narazilo auto do pěších, nejméně dva lidé byli s lehčími zraněními převezeni do nemocnice. Policie podle agentury Reuters incident nehodnotí jako čin související s terorismem, ale připouští, že mohlo jít o zločin z nenávisti.

Policie uvedla, že se vyskytly zprávy o tom, že lidé v automobilu měli islamofobní poznámky. Z místa činu ujeli. Na místo incidentu ve čtvrti Brent byla kolem 00:35 místního času (01:35 SELČ) přivolána policie.

„Tento incident nevyšetřujeme jako související s terorismem, ale detektivové u kolize zkoumají jako přitěžující faktor aspekt zločinu z nenávisti,“ uvedla ve středu dopoledne londýnská policie. 

Podle serveru express.co.uk má bezpečnostní služba muslimského centra informace, že čtyři lidé na nedalekém parkovišti popíjeli a patrně i užívali drogy. Když byli vyzváni, aby soukromé parkoviště opustili, měli při konfrontaci s návštěvníky centra islamofobní poznámky. Pak rychle odjeli, přičemž automobilem srazili tři lidi.

O třech zraněných píše také BBC s tím, že padesátiletý muž v nemocnici zůstal kvůli vážnému zranění nohou. Další dva muži kolem dvacítky byli zraněni lehce.

V únoru byl na doživotí odsouzen Darren Osborne, který loni v červnu poblíž mešity v severolondýnské čtvrti Finsbury Park najel dodávkou do skupiny muslimů a jednoho z nich zabil. Útok si vyžádal také 12 zraněných. Tehdy se útok stal v době, kdy se Británie stala během tří měsíců svědkem tří islamistických teroristických útoků.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue