Diskuze

Libanon úpí pod tlakem uprchlíků, syrské děti musí živit své chudé rodiny

Libanon je jednou ze zemí, ve které žije nejvíce uprchlíků ze Sýrie. Pod hranicí chudoby zde přebývají desetitisíce rodin. V nouzi posílají své děti místo školy do práce. Z těch nejmenších však vyrůstá ztracená generace, které chybí vzdělání. OSN varuje před prohloubením krize, v potravinových programech je nedostatek peněz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

No dobře, tak se cítím zahanbený. Spokojenost?

0 0
možnosti
LM

Zatimco novinari z guardianu si jdou sednout do kavarny v miste deni, tak si to Manert prevezme z kavarny v Praze... A jeste se snazi moralizovat.

1 0
možnosti
PM

Jaký je smysl překládání článku ze zahraničního tisku, s doplněným citovým tlakem na čtenáře? Napadlo vás pane Mánerte si někdy přečíst nejčastější reakce drtivé většiny čtenářů?

Proč neuděláte sám vlastní a pořádný autorský material o problému teritoria? Proč neuděláte rozhovor s naší velvyslankyní v Sýrii??? Bojíte se, že by to neodpovídalo vašemu vidění světa?

6 0
možnosti
LJ

Podobnost čistě náhodná? Děti živí své rodiče, kteří si je bez hlubších rozvah nadělali? :-P

4 0
možnosti
HK

Ale tahle ztracená generace ví, že peníze se získávají prací. !!!!

5 0
možnosti
MH

Co takhle "Libanon úpí pod tlakem zbědovaných uprchlíků, nebohé syrské děti musí život své zbídačené rodiny"? Ať ten titulek má pořádné grády :-)

3 0
možnosti
KK

Co kdyby se o ně postarali jejich muslimští a arabští bratři? Peněz z ropy mají hromady.

9 0
možnosti
Foto

šmarjá! Nejdůležitější ze všeho je přece sjezdovka na poušti. S takovými prkptinami se Saúdi a spol. zdržovat nebudou.... raději podpoří stavbu stovky mešit v EU.

10 0
možnosti
EZ

Tohle jsou ti opravdoví váleční uprchlíci.. Nevím jestli si to tady někdo uvědomuje.

Ti, co nemají statisíce na převaděče a jsou rádi, že si zachránili holý život. Těm ekonomickým Evropa cpe dávky a někdy i několikrát a na tyhle ubožáky tady mnozí dští oheň a síru.. Za co mohou? Oni tu válku chtěli? Nebo rozpoutali?

6 0
možnosti
VP

V10í45t 92P92r53č49í65k

5. 2. 2017 21:52

Sýrie nebyla před válkou až tak chudá země a existovala v ní normální střední třída. Pro tu není nepřekonatelný problém sehnat 200 - 300 pro převaděče. Takže tvrzení, že nejde o opravdové válečné uprchlíky nemá opodstatnění.

3 0
možnosti
SR

A kolikátá ztracená generace vyrůstá u nás?

3 0
možnosti