Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Létání nad Státy se změnilo

Nad New Yorkem se létá skoro jako před rokem, krátce před tím, než udeřili teroristé. Ale je to jen zdání. Když velký boeing dělá od Long Islandu poslední zatáčku na přistávací runway letiště Johna Fitzgeralda Kennedyho, intuitivně hledáte na Manhattanu "dvojčata" WTC. Samozřejmě, nejsou tam a nikdy nebudou. Už velmi brzy se také změní hodně věcí v civilním létání a cestující to významně pocítí. Zde jsou hlavní příklady.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Deveroux

7. 9. 2002 19:57
Ono...
Milý Maxximiliane, žádný impuls k tomu dávat nemusíme, ono bohatě stačí, že jsme pro muslimy tzv. NEVĚŘÍCÍ PSI. Takže situace, kdy Staromákem létají kusy letadla není zase tak nereálná. Diákon Deveroux
0 0
možnosti

Viking

8. 9. 2002 14:52
Re: Ono...
Drahy Deveroux, jak vidite, nepisi sem jen lide, kteri ziji v CR. Max, jak jste se dozvedel zije v Hamburgu (Nemecko) a ja v Londyne (UK). Ono totiz, kdyz se podivate za vratka vaseho vlastniho domu, vse vypada trochu jinak. A pohybujete-li se alespon cas v nejakem kosmopolitnim meste ci state (CR jim bohuzel neni a v dohledne dobe nebude), zacnete se na tyto veci divat trochu z jineho uhlu ... A propos, neni zrovna Nemecko ci Velka Britanie cilem mnohem atraktivnejsim a co se tyce jakehokoliv utoku sledovanejsim nezli Praha? A jeste neco, videl jste nekdy muslima jinak nezli v televizi? A co to vubec povidate, jaci neverici psi? Muslimu jsem potkal stovky a verte, nebavil jsem se s nimi jen o pocasi - vzhledem k soucasne svetove atmosfere doslo i na otazky viry a o zadnem psovi jsem od nikoho nic neslysel. Howgh!
0 0
možnosti

Maxximilian

7. 9. 2002 19:25
Hlubocepremyslejici KKK
Tak znova: V Praze zatim nic nebouchlo,a ani nepredpokladam ze neco bouchne.Tahle vec je totiz otazkou akce a reakce a pokud vim Cesko nikomu zadny impuls k takove reakci nedava a tim padem co ???? .....no prece se nemusi neceho takoveho obavat. ( A pochybuju ze ten poblaznenec z metra byl nejaky extremista,a uz vubec muslim. ) Tve prispevky do diskuse tykajici se koranu jsou ale skutecne vice nez tupe.Koran ac jako neverici mam take precteny,a ziskal jsem z neho poznatky zcela opacne.Takze jak pravi Viking - co ty jsi to vlastne cetl ??? A me osobni kontakty s LIDMI z blizkeho i vzdalenejsiho vychodu taky vypovidaji o necem jinem.Ziju momentalne uz nejaky cas v Hamburgu,a tim padem mi ver,ze o tyto setkani skutecne nemam nouzi.Denne u nich nakupuju,denne je potkavam na ulici,denne mi jejich deti krici na fotbalovym placku pod okny.A to je asi ma jedina vytka proti nim.Jinak ma komunikace s nimi je mnohdy na lepsi urovni,nez se zapsklymi hrochy v cesku - POZOR : neplati pro vsechny ! Nepopiram ale,ze neexistuje fundamentalismus,ktery je ale jen a jen otazkou jednotlivcu a nikoliv nejake spolecnosti,kultury ci jak bys asi rekl ty - rasy.Jenze i to se mi nezda dostatecny duvodoc k napadani a vyhlazovani nejake zeme.Proc neni mozne proste nechat tuto cast planety,ktera patri vsem,teto kulture,nevmesovat se,neprahnout po tamnich loziscich ropy !!!! nechat vse prirozenemu vyvoji,a doufat ze ne jen oni,ale i ta nase euroamericka kultura dospeje do stavu,kdy dialog bude produktivni.
0 0
možnosti

Viking

8. 9. 2002 14:33
Re: Hlubocepremyslejici KKK
 nerekl bych to lip, well done!
0 0
možnosti

KKK

7. 9. 2002 17:34
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

Viking

7. 9. 2002 18:06
Re: Priklad
Takze: Prosim, reknete mi, v jake sure (kapitola v Koranu, pokud byste nevedel)je napsano to, co jste citoval. Ja jsem cetl koran cely a neco podobneho jsem tam nevidel ... asi mam jine vydani - nebo jste si jisty, ze jste cetl opravdu Koran? Nejsem Arab ani muslim, nejsem ani krestan ani jineho vyznani, ale nikomu jeho viru neberu. Ziji v UK a spousta mych pratel je muslimu a myslim, ze bychom se od nich leccemu naucili (treba ucte k druhym, kterou podle toho, co zde ctu, nas narod neoplyva). Na to, ze rikate, ze Arabove jsou svinstvo, a nejlepe je zavrit do klece a nikam je nepoustet musim odpovedet, ze neco podobneho hlasal Hitler, ale o Zidech. To, ze je na svete skupina lidi, ktery delaji svinstvo je jasne, ale vzhledem k tomu, ze posledni velke svinstvo udelali muslimove, vyhladime je ze sveta, ze? Pak prijdou na radu Cinane, Indove, a vubec, nejlepsi "bejt na svete sam" a nebo jeste lepe "vsichni stejni", abychom si nemuseli nic zavidet a vycitat, nebo se treba o cem bavit, ze? Krestane preci zlo nepachaji, Heil!
0 0
možnosti

Maxximilian

7. 9. 2002 11:14
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

Petr Klíma

7. 9. 2002 12:09
Re: PROBUDTE SE !!!
Uz je davno pozde. Uz je zazita "ochrana svetoveho miru" stylem "vyrobime valku". Mimochodem, je velmi tezko realizovatelna touha teroristy postrilet. Oni si totiz, mrsky, stihaji celkem uspesne rekrutovat nove lidi. Je dosti nemozne bojovat proti partyzanum (v tomto pripade proti islamskym teroristum) na jejich vlastni pude. Bude z toho stejne fiasko jako z valky ve Vietnamu (tam si tusim poprve USA vyzkouselo roli agresora a celkem se jim, zda se, zalibila). Jsou dva zpusoby boje proti partyzanum. Jeden je masivni odlidsteni krajiny (kdyz vsechny zabijeme, nezustanou ani partyzani) a druhy je zmenit naladu mezi lidmi tak, aby odmitali podporovat dane partyzany a zacali mit radi ty "hodne" - tedy nas, samozrejme. Druhy zpusob je, pokud se nepletu, ucinnejsi (zejmena z dlouhodobeho hlediska), ale pracnejsi (bomby to proste neresi). Vzhledem k tomu, ze i do nasich dosti vybiravych (ve smyslu vybereme si, co je pro vas vhodne) sdelovacich prostredku proniklo par zprav o tom, ze lidem v Afghanistanu se prestava libit pritomnost cizich vojsk, da se usoudit, ze USA tou druhou cestou (odejmout partyzanum podporu obyvatelstva) nepostupuje. Take mam pocit, ze po pocatecnich "velkych uspesich" je na Afghanske fronte nejaky moc velky informacni klid. Misto toho ochrance svetoveho miru hodla vojensky napadnout Irak (kdyz uz maji ty vojaky pobliz, tak at si ten plat zaslouzi....). Nejak mi to pripomina operaci na zamaskovani faktu, ze s Al Kajdou to nejak nedopadlo... No, koncim s blabolenim. Jenom veta na zaver: USA je zeme, kde skoro kazdemu jde jenom o to, jak si vydelat na zvanec a nejake vyssi principy a obecne blaho ho dvakrat nezajimaji (tak je to skoro v celem svete, ale tam je to snad jeste horsi). Nevidim jediny duvod, proc by politici vzesli z takove zeme meli konat v zajmu "obecneho blaha". Za jejich ciny je treba hledat "co z toho bude mit jejich penezenka", ne "co z toho bude mit lidstvo". Kdyz k americe vypestovane aroganci pridame jeste nepochopeni uplne jine kultury, neprekvapi existence teroristu, jejichz cilem je Ameriku zlikvidovat. Howgh.
0 0
možnosti

Deveroux

7. 9. 2002 8:30
Svět je plný změn..
Doporučuji všem odborníkům na leteckou logistiku let některou Ruskou vnitrostátní linkou. To nebudete jen tleskat, ale rovnou děkovat tomu tam nahoře za záchranu životů. Ono, když radista začne vasílat kouřové signály..
0 0
možnosti

Eddie

7. 9. 2002 10:52
Re: Svět je plný změn..
Hm, takove problemy neznam. Je fakt, ze vintrostatni linky jsou hrozny plechovky do srotu. Nicmene pri boji s tlupou koz a psikem babusky sedici pres ulicku nejak na dalsi strach nezbyva cas....
0 0
možnosti

cestovatel

7. 9. 2002 6:39
jsou to blbci
po prijemnem letu Evropou s dobrym porcelanem vychlazenym priborem je to vzdycky k smichu vlizt do masiny kde servirujou s plastikovym zizlatkem.
A nechavaji 80 lete babicky stejne jako 12 lete zaby zouvat:-)))))))
Ale je to o jinem,to hledani nema nic spolecnyho s vyhazovanim letadel do luftu, teroristi toho mohli uz davno sdelat ze by se nelitalo.
Kdepak,to vsecko je valka proti drogam a chytit ty vacky travy nebo bilyho prasku co si majetni vozi pri svych vyletech.
Jenze v dnesnich novinach je clanek ze konzumace drog je podstatne vyssi nez pred rokem,dvema atd.
Takze se tesme na jeste vic buzeraci,uspechy prohibice se opakuji :-))))))))
0 0
možnosti

Dusan

7. 9. 2002 7:35
Re: jsou to blbci
Nemohu nez souhlasit.
0 0
možnosti

.

7. 9. 2002 6:02
Ach jo...
Mas pravdu Hovnivale ;-) Bozena Nemcova hadr. iDnes zacina byt takovy rozpravkovy domcek. Kazdopadne kdyz jsem ja letel s Lufthansou v cervnu na JFK tak nikdo netleskal. Ono za takovy let v rozvrzanym starym 747 a nulovy sluzby (jeden trapnej film za cely let) nikdo tleskat nebude.
0 0
možnosti

hovnival

7. 9. 2002 5:27
zase jeden clanek
omlouvam se za predchozi prispevek... zmacknul jsem Enter omylem..
Jenom jsem chtel rict, ze je to zase jeden ze zbytecnych a hloupych clanku, je to jakysi "preklad" a "vytah" z americkych novin.
Pro upresneni. Zhruba pred 10 lety jsem do USA letel s Lufthansou, po letu z Frankfurtu do L.A. se ozval velky potlesk.. pred 10 lety bych je nepodeziral z nervozity z teroristu ......... Je to jenom proto, ze Nemci jsou takovi, proste zatleskaj pilotovi.. mezi usa a CR litam pomerne casto a potlesk se vzdy ozval jenom od Nemcu v Lufthanse... takze tenhle clanek je zase o h.. (nicem)
0 0
možnosti

losk

7. 9. 2002 8:34
Re: zase jeden clanek
Ja bych te poupravil - neni to o Nemcich. Potlesk se ozyva pri kazdem transatlantickem letu, pripadne pri kazdem letu pres jiny ocean. Osobne se ho neucastnim, ale jen te informuji o skutecnosti.
0 0
možnosti

hovnival

7. 9. 2002 5:21
zase jeden clanek
0 0
možnosti

Jana

7. 9. 2002 3:53
Klaus má milenku
Podívejte se na stránku Revue iDnes "V. Klaus má milenku". Nemá to chybu.
0 0
možnosti

zvedavec

7. 9. 2002 13:17
Re: Klaus má milenku
  dej link:-))
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...