Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Letadlo Ryanairu nouzově přistálo v Německu, v kabině poklesl tlak

  • 66
Páteční let společnosti Ryanair z Irska do Chorvatska se 189 cestujícími postihl pokles tlaku v kabině, stroj proto musel nouzově přistát v Německu. Německá policie v sobotu sdělila, že 33 lidí bylo převezeno do nemocnice, všichni mezitím byli propuštěni, napsala agentura DPA.

„Pasažéři si stěžovali na bolesti hlavy a uší a na nevolnost,“ sdělila policie.

Aerolinky uvedly, že po vyskytnutí problému měli cestující k dispozici dýchací masky s kyslíkem a že letoun sestoupil na nižší letovou hladinu, stroj následně neplánovaně přistál v porýnském Hahnu.

„Dostali jsme se do letadla, vzlétli jsme a najednou se ze stropu spustily kyslíkové masky. Nechali nás 15 minut po tmě a nic nám neřekli. Lidé kolem křičeli a nevěděli, co se děje,“ popsala situaci podle BBC Sarah McGarryová, která cestovala se třemi malými dětmi.

Jeden z cestujících, Mojmir Todorovic, na Facebooku sdílel fotografii ze chvíle, kdy uvnitř letadla poklesl tlak. 

14.července 2018 v 03:01, příspěvek archivován: 14.července 2018 v 14:20

Dublin - Zadar. Ryanair let FR7312. 13.07.2018. Dekompresija na 11000 metara i naglo spuštanje na 2800 metara. Prinudno sletanje na Frankfurt Hahn. Jedva čujem na desno uvo. Bitno da smo preživeli

„Před dvanácti hodinami jsme nouzově přistáli na frankfurtském letišti. Zažili jsme opravdu strašlivé chvíle. Pořád čekáme na letišti. Žádný autobus, žádná alternativa, žádné místo na odpočinek,“ postěžovala si na Twitteru španělská pasažérka Minerva Galvanová.

Co přesně se na palubě stroje mířícího z Dublinu do Zadaru stalo, jasné není. Německá policie uvedla, že to musejí objasnit odborníci a že to nějakou dobu potrvá. Ryanair bez upřesnění hovoří o incidentu jako o poklesu tlaku v kabině během letu. O příčině se aerolinky nezmínily a v sobotu pro cestující vyslaly náhradní stroj.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video