Malé dopravní letadlo se v Německu zřítilo na budovu obchodního řetězce Bauhaus. (20. července 2019) | foto: Reuters

V Německu se zřítilo malé letadlo na hobbymarket, tři lidé zemřeli

  • 6
Malé dopravní letadlo se v sobotu v Německu zřítilo na budovu obchodního řetězce Bauhaus v obci Bruchsal ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Podle informace listu Bild zahynuli nejméně tři lidé, kteří byli na palubě letadla. V obchodě podle listu nikdo nebyl zraněn.

Letoun, který zřejmě startoval z nedalekého letiště, ze zatím nezjištěných příčin narazil do zdi hobbymarketu. Policie po havárii zákazníky evakuovala. Na palubě letadla byli podle agentury DPA tři muži ve věku 56, 57 a 72 let.

Nedaleko místa nehody se podle listu Neueste Nachrichten nachází letiště Bruchsal, na kterém chtělo letadlo přistát. Vedoucí letového provozu se však odmítl k incidentu vyjádřit. Policie musela oblast kolem obchodního domu uzavřít kvůli palivu prosakujícímu z nádrží letadla.

Mluvčí zasahujícího hasičského sboru uvedl, že se jednalo o francouzský stroj s německou registrací. Na místo nehody podle něj dorazili statici, kteří zjišťují, jak závažně letadlo obchodní dům poškodilo.

Podle policie mohla celá událost dopadnout mnohem hůř, pokud by stroj namísto stěny budovy zasáhl plné parkoviště, kde se pohybovaly desítky lidí. Vzhledem k tomu, že se při nehodě nezranil nikdo kromě pasažérů letadla, záchranná služba nabídla všem evakuovaným alespoň služby psychologa.

Neštěstí se stalo dva dny po katastrofě malého letadla v tyrolských Alpách poblíž hranice s Německem, která si také vyžádala tři mrtvé. Stroj narazil do skal ve výšce 2400 metrů nad mořem.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video