Airbus A321 LR

Airbus A321 LR | foto: Airbus

Kabinu zaplnil kouř. Na Havaji nouzově přistálo letadlo s 200 lidmi

  • 7
Na letišti v havajském hlavním městě Honolulu nouzově přistálo letadlo s bezmála 200 cestujícími poté, co jeho palubu zaplnil kouř. Sedm lidí muselo být kvůli nadýchání zplodin převezeno do nemocnice. S odvoláním na úřady o tom v pátek informovala agentura Reuters.

Airbus A321 společnosti Hawaiian Airlines letící z Oaklandu v Kalifornii byl ve čtvrtek večer místního času (dopoledne SELČ) asi 20 minut před přistáním v Honolulu, když byl vyhlášen poplach. Kabinu letadla a zavazadlový prostor zaplnil dým z klimatizace, do níž se dostal po úniku oleje na rozžhavené části motoru.

Po přistání letadlo rozvinulo své záchranné skluzavky, aby 191 cestujících mohlo co nejrychleji uniknout. Aerolinky v prohlášení uvedly, že pasažéři měli příznaky otravy kouřem. Podle zasahujících hasičů bylo pět dospělých a dvě děti převezeny do nemocnice, jejich stav však není vážný.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video