Na Slovensku zveřejnili zřejmě poslední záběry Kuciaka ze dne vraždy

  • 20
Starosta slovenské obce Velká Mača zveřejnil kamerový záznam z 21. února, tedy dne, kdy byl zavražděn novinář Ján Kuciak a jeho snoubenka Martina Kušnírová. Na záběrech je vidět auto Kušnírové, v němž pravděpodobně sedí i její partner. Video tak zřejmě zachycuje poslední okamžiky života zavražděného páru.

Obecní kamera, ze které záznam pochází, se nacházela poblíž Kuciakova domu.

Na záběrech je vidět, auto Kuciakovy snoubenky Martiny Kušnírové odjíždí v 18:27 směrem do města Galanta. Podle Zlatici Kušnírové tam Kušnírová jela vyzvednout Kuciaka. „Jela vyzvednout Janka, protože se mu den předtím rozbilo auto,“ uvedla pro slovenský server noviny.sk.

V čase 19:03 je pak na záznamu vidět, jak se auto vrací zpátky. Tentokrát v něm pravděpodobně seděl i Kuciak.

Pravděpodobně tak jde o jejich poslední záběry před vraždou. 

„Sledovala jsem jejich poslední okamžiky, oni vůbec netušili, co je čeká po příchodu domů,“ uvedla Zlatica Kušnírová pro slovenský deník Nový Čas.

Kameru s inkriminovanými záběry měli policisté v držení více než dva měsíce. Poté ji vrátili starostovi Velké Mače Štefanu Lanczovi, který záběry z ní poskytl televizi JOJ. „Všechno jsme dostali zpátky v takovém stavu, v jakém jsme to odevzdali. I data na kamerách jsou netknutá,“ uvedl Lancz. Pohyb vraha kamery naneštěstí nezachytily. 

Policie zatím k případu mnoho informací nezveřejnila. Jednou z mála věcí, kterou policie a prokuratura oficiálně potvrdili, je právě datum 21. února.

Dále policie ustálila předpokládaný čas vraždy v rozpětí pěti minut a zdokumentovala pohyb pravděpodobného pachatele. Podle dalších známých faktů směřoval útok pouze na Kuciaka, Kušnírová byla pouze ve špatný čas na špatném místě.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video