náhledy
Žabí stehýnka a hadí kůže na trhu v Pekingu.
Autor: Profimedia.cz
Luskouni jsou pro tradiční medicínu a chutné maso vysoce ceněnou komoditou na asijském i africkém černém trhu. V současné době jsou nejčastěji nezákonně obchodovanými zvířaty na světě.
Autor: World Press Photo
Indonésan s hady z hadích jatek v Kapetakanu. Sušené hadí maso se vyváží do Číny a Tchaj-wanu jako kulinářská pochoutka nebo surovina pro výrobu léků. Majitel jatek Wakira, známý také jako „Boss Cobra“, vydělává z produkce sušených hadů měsíčně až 30 milionů rupií.
Autor: Profimedia.cz
Smažení hadi v nabídce občerstvení na 28. mezinárodním festivalu piva ve východní Číně.
Autor: Profimedia.cz
Zloději psů z kambodžského Phnompenhu dodávají odchycené psy řezníkovi, který je opeče na ohni a distribuuje dále do Číny, kde na trzích platí za vyhledávanou pochoutku. Jíst „nejlepšího přítele člověka“ nebo jiná malá zvířata či hmyz není v Asii považováno za nic mimořádného. Konzumace psího masa byla zavedena prvním čínským královstvím, dynastií Shang, a těší se oblibě v mnoha zemích včetně Vietnamu, Číny, Koreje a Kambodži.
Autor: Profimedia.cz
Prasata v košících na trhu v Xiajiang.
Autor: Profimedia.cz
Obchod s živými zvířaty připravené k porážce v Suzhou (Čína), srpen 2011.
Autor: Zdeněk Oudes
Festival psího masa v Číně.
Autor: Reuters
Naporcované maso na pekingském trhu. Čínská kuchyně nabízí bezkonkurenční množství přísad, způsobů zpracování i konzumace.
Autor: Profimedia.cz
Řeznictví na ulici v Suzhou (Čína), srpen 2011.
Autor: Zdeněk Oudes
Smažení škorpioni, hvězdice a mořští koníci na špejli v nabídce nočního trhu na Donghuamen. Velký trh pod otevřeným nebem je lákadlem pro místní obyvatele i turisty, kteří navštíví Peking.
Autor: Profimedia.cz
Smažení mloci v nabídce občerstvení na 28. mezinárodním festivalu piva ve východní Číně.
Autor: Profimedia.cz
Prodejce spí vedle želv na trhu v Kantonu. Vzácné želvy staré dvacet let se prodávají v přepočtu za 150 dolarů. Jíst drobná zvířata či divoká zvířata nebo hmyz se v Asii se nepovažuje za nic mimořádného. Připravují se na různé způsoby: s bylinkami, kořením, zázvorem a česnek pro zvýraznění chutí. Japonci milují velrybí maso a čtverzubce, Kambodžané jsou známí tím, že konzumují chlupaté pavouky. Jiné kultury si oblíbily potkany, hady, brouky, opičí mozečky, krokodýly, netopýry, štíry, mravence, larev a další pro nás netypické maso.
Autor: Profimedia.cz
Čína v rámci zamezení šíření koronaviru přistoupila k zákazu obchodu s volně žijícími zvířaty prodávaných na potravinových trzích.
Autor: Profimedia.cz