Celebrity čtou pohádky dětem v karanténě, zapojil se i izraelský prezident

  • 12
Karanténa není pro mnohé lehká, zejména pak pro rodiče s dětmi. Proto se státníci a celebrity po celém světě zapojují do předčítání pohádek, aby dětem a rodičům situaci alespoň trochu ulehčili. K nejmladším promluvila i norská premiérka, která uspořádala tiskovou konferenci, kde odpovídala na jejich dotazy.

„I když jsme všichni rádi společně doma, to, co nyní prožíváme, není lehké. Proto jsem se rozhodl udělat krátkou pauzu a být s vámi – z dálky – ale s vámi,“ začal izraelský prezident Reuven Rivlin. „Čtu Pokoj k pronájmu od Ley Goldbergové. Udělejte si čas na kávu a odložte telefon. Přidejte se ke mně na pohádku a čtěte se mnou, celá rodina nebo jenom děti,“ vybídl prezident.

Na drobotinu cílí i jiní politici. Norská premiérka Erna Solbergová uspořádala tiskovou konferenci, na které půl hodiny odpovídala na dotazy dětí z celé země. Otázky se týkaly vzdělání, státních svátků, chození ven a budoucnosti jejich rodičů. Podle serveru Globalnews padla i otázka, proč nesmí děti slavit narozeniny.

„Lidé se nesmějí shromažďovat ve větším počtu na jednom místě, aby se nenakazili. Slavit ale můžete přes různé aplikace. Pokud někdo z vašich spolužáků bude mít narozeniny, můžete mu společně zazpívat,“ poradila ministryně pro rodinu Kjell Ingolf Ropstadová.

„Kvůli koronaviru se změnily životy nás všech. Je mi jasné, že je to pro mnohé děti děsivá situace, moc dobře tomu rozumím,“ uvedla Solbergová.

Uvítali byste podobné projekty i v Česku?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 sobota 28. března 2020. Anketa je uzavřena.

Ano
Ano 231
Ne
Ne 23

„I když byla vaše škola třeba kontaminovaná, situace se zase zlepší. Stejně jako pokud byli nakažené vaše maminky a vaši tatínkové. Dospělí, kteří jsou zdraví, nejsou tak ohrožení jako ti, kteří mají vážné nemoci,“ vysvětlovala premiérka ochotně dětským divákům.

Karanténu se dětem rozhodly zpříjemnit i celebrity. Stejně jako Rivlin se zaměřují na pohádky. Na sociální sítě nahrávají videa, v nichž je čtou. Zapojila se například Jennifer Garnerová, Amy Adamsová nebo Natalie Portmanová, píše server LA Times. Projekt zároveň slouží jako charitativní sbírka pro děti v nouzi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

“The Three Little Fish and the Big Bad Shark” by Ken Geist, illustrated by Julia Gorton (published by @scholasticinc) . THIRTY MILLION CHILDREN rely on school for food. Responding to the needs of kids during school closures, @savethechildren and @nokidhungry have a new fund @SAVEWITHSTORIES to support food banks, and mobile meal trucks, and community feeding programs with funds to do what they do best—and also—with educational toys, books, and worksheets to make sure brains are full, as well as bellies. . If you can manage a one time gift of $10, please text SAVE to 20222. If another amount would work better for you, please visit our website—link in bio. There is no maximum and there is no minimum—together we will rise and together we can help. . Thank you and stay safe. XX #SAVEWITHSTORIES

Příspěvek sdílený #SAVEWITHSTORIES (@savewithstories),


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue