Diskuze

KOMENTÁŘ: Pohyby v ložnici a mysli jedné generace francouzských intelektuálů

Francií hýbe skandál v tamním „žitě“. Prominentní politolog měl sexuálně zneužívat nevlastního syna, jehož otcem je bývalý ministr. Otevřelo to debatu o celé jedné generaci tamní levice a intelektuálů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P70a24v42e92l 67B80e89ň42o

16. 1. 2021 22:57

Tady v tomhle hloupém článku, který jsem dočetl do konce ve víře, že se smysl objeví.... pan Josef Brož, konzultant Institute of European Democrats, jenom předvedl, co to jsou ty dnešní "Instituty"....;-)

0 0
možnosti
AM

Tady chtěl být někdo tolik tolik chytrý, ale sesmolil blábol ..........

0 0
možnosti
MJ

Tento článek je mimořádně zmatený, nesrozumitelný, a částečně i nesmyslný.

Začíná příběhem prominentního francouzského politologa, který kdysi sexuálně zneužíval nebo znásilňoval svého nevlastního syna. Sexuální zneužívání je libovolně zaměňováno za znásilnění - takže není jasné, o co vlastně šlo.

Pokračuje konstatováním konce "jednoho rodinného tabu", čímž je pravděpodobně míněn incest, jelikož sexuální zneužívání dětí rodiči a přibuznými je prakticky ve všech zemích světa všudypřítomné a velmi časté - nejedná se o nic výjimečného, skrývaného ani tabuizovaného.

Potíž s incestem spočívá v tom, že ve Francii incest není trestným činem ani přestupkem (stejně jako např. v zemích Beneluxu, Itálii, Litvě, Lotyšsku. Izraeli, Indii, Japonsku, Argentině nebo Brazílii), a tudíž tam jen stěží může působit skandálně. Nemluvě o tom, že v daném případě dokonce ani o incest nejde, jelikož mezi oběma aktéry není pokrevní příbuznost.

Z nevysvětlitelných důvodů je pak incest uveden do specifické souvislosti s politickou levicí, a z toho už zůstává rozum stát. Následuje úvaha o kruté analýze ideologie, která má patrně s incestem něco společného, ale nevíme, co.

Degradace moci ve Francii se v závěrečném odstavci zčistajasna prezentuje jako fait accompli, aniž by byl zdokumentován aspoň náznak jejího mechanismu.

Tak snad někdy příště... :-P

1 1
možnosti