(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Celníci ve Frankfurtu zabavili kokain ukrytý v pohádkových knížkách

  • 3
Celníci na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem odhalili kokain schovaný v pohádkových knížkách. Dohromady 400 gramů drogy se našlo v mezinárodním poštovním centru ve dvou balíčcích odeslaných z Uruguaye, informoval v pátek celní úřad.

Němečtí celníci v září našli zásilku omamné látky, která má na černém trhu hodnotu odhadem kolem 30 tisíc eur (přes 770 tisíc korun), ve dvou velkých knihách.

„Na rentgenovém snímku byly v obou případech viditelné neobvyklé stíny. Po odstranění obalu se ukázala práškovitá, bílá látka,“ sdělila mluvčí celního úřadu Isabell Gillmannová.

Během celého loňského roku bylo podle agentury DPA na největším německém letišti zachyceno zhruba 5 300 kilogramů drog, z toho 97 kilogramů kokainu.

Drogy za milion eur také němečtí policisté na konci srpna zabavili českému řidiči. Sedm kilogramů kokainu našla policejní hlídka v jeho autě nedaleko dolnosaského města Osnabrücku v „profesionálně vytvořených“ úkrytech.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video