Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jednotná fronta katolické ligy. Útok na LGBT podpořili i Slováci a Maďaři

Názor, že po zemi už nekráčí jen rudý mor, ale objevil se nový, duhový, si vydobývá podporu. Se slovy krakovského arcibiskupa Marka Jendraszewského na adresu LGBT komunity při jednom z kázání souhlasí představitelé i dalších velmi konzervativních náboženských kruhů. Snáší se na něho ale i vlna kritiky, včetně výzev k rezignaci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K37a60r77e68l 30D21r75d83a

15. 8. 2019 15:14

Tak mě napadá, konflikt a válka s LGBT o hodnoty majoritní společnosti bude mít za následek změnu "manželství". Ono přece nelze podle LGBT změnit "registrované partnerství", ono se musí změnit "manželství" pro všechny, jinak by to byla diskriminace LGBT.

Církev nemůže souhlasit se změnou církevního manželství z "muže a ženy" na nějaké dvě bezpohlavní osoby. Tedy, církevní manželství zůstane tak jak je. To co vykřikují LGBT, že je tady dík "muži a ženě" diskriminace pro všechny ostatní lidské bytosti, tak ta zůstane v tomto případě beze změny.

Občanský sňatek je určen zákonem. Dle lobbování LGBT se může měnit. Tedy ano, tady může být definice subjektů vstupující do manželství volnější.

Když poslouchám holky ve svém okolí, i jako nevěřící upřednostňují církevní sňatek. Obřad jim přijde hodnotnější a závažnější. Atmosféra je víc tradiční.

Umím si představit stav, kdy občanský sňatek ztratí význam a důstojnost a zůstane vyhrazen jen pro sociálně slabší osoby, asociály a nově tedy demokraticky pro LGBT. Běžná holka bude mít problém jít "ve svůj den" někam do obřadní "putyky" na radnici. (Vlastně vznikne stejný problém, jaký dnes popisují LGBT ve svém případě.) Většina slušné společnosti bude vyžadovat církevní obřady, kam nebudou mít LGBT stejně přístup.

Takže běží mohutná bitva o "manželství" a výsledkem bude tak jako tak diskriminace LGBT, která zcela přirozeně vychází z neměnného stavu homosexuality. Manželství homosexuálů je prostě nesmysl. Snažíme se prosadit do života nesmysl. Naprosto zbytečná snaha od samého počátku. (Je to jako by slepec prosazoval právo vidět. Nebo člověk bez nohy, že má právo běhat závody.) Diskriminace je součástí života a je to zcela normální. Co na tom měnit?

0 0
možnosti

K40a49r86e35l 34D90r60d50a

15. 8. 2019 15:22

Lesbička Navrátilová si naběhla na LGBT, ne? Kritizovala T ženy s původní muskulaturou muže, co závodí se ženami, že je to nečestné. Aktivisté LGBT jí ukázali, zač je toho loket. Ostatní závodnice tedy mají obratem problém, jak se stát muži bez dopingu. Jo, práva LGBT a nezasahování do práv ostatních... pěkné bajky.

0 0
možnosti
Foto

Tak jako vysoký církevní hodnostář o tom musí hodně vědět.

0 1
možnosti

Tak ona pravda, některé vždycky bolí a snaží se kohokoliv za její vyřčení, pak trestat, nebo vyzývat k potrestání, místo onoho moudrého zamyšlení a uznání vlastní hlouposti a naivity. Ale to tihle jedinci prostě nedokážou, protože mentálně na to očividně stále nemají a vidí, že se jim stále a ve všem ustupuje. Úplně to samé dělá naše velmi známá minorita a když vidí, že to funguje, proč by to nedělala dál.

1 0
možnosti

..jakomkatolík mne trochu zaráží, že se pod aktivitami některých řekněme ortodaxnějších představitelů shrhují "všichni katolíci"...určitě to neopovídá skutečnosti..převážnou část katolické veřejnosti vůbec nezajímá, pokud se jí to osobně nedotýká...a stejné je to u adopce dětí homosexuálními páry....většina katolíků , které znám a kteří se někdy setkali s opuštěnými dětmi např. v domovech by tuto možnost určitě uvítala už z materiálních a sociálních důvodů...!!

2 0
možnosti

..např. některé výroky pana Piťhy a např. myslím tnavského arcibiskupa v souvislosti s volbou Čaputové mne jako katolíka až zarazily...co to je za tmáře...já svou víru chápu jako naději v lepší příští...na takové žvásty o konci světa mohu věřit v Nostradama...a adopce dětí homosexuálním páry především není o rodině,ale o dětech....!

1 0
možnosti

Církve se s ideologií LGBT prostě neztotožňují. S tím se musí každý smířit.

Přeci nebude arcibiskup hlásat pravý opak, než mu říká jeho víra.

Arcibiskup a obecně církve mají právo si hlásat své učení a LGBT zase to své.

Není jediný důvod k rezignaci polského arcibiskupa.

Naopak, církev by měla být hrdá na člověka, který nezradí její ideály.

1 1
možnosti

O90t61a 95S25a86l10y34k

14. 8. 2019 16:44

Co tu vymýšlíte nové pojmy? LGBT ideologie, to existuje? Máte nějakou publikaci? Program? Pamflet? Vemte laskavě na vědomí, že tu lesby, geyové, bisexuálové a transsexuálové zkrátka jsou a byli od vždycky a chtějí mít práva jako zbytek populace. A já jim v tom fandím.

0 1
možnosti

Akce vyvolává protiakci, jestliže má někdo potřebu mi každodenně spát , že homosexualita je to nejlepší na světě, médiami cpou, že dva tatínkové a dvě maminky jsou super. děti dostávají mozkový výplach už na základní škole, tak je prostě naprosto v pořádku, že se ozvě někdo jiný a prezentuje svůj názorna aktuální situaci ohledně LGBT komunity a jejích aktivit. nebo se touž nsmí, Diskutovat o agendě, kterou nám servíruje progresivní tzv. "liberální" levice? Nebo je už v pořádku, že primátor hlavního města jásá nad Prague Pride, ale odmítne den po té vyvěsit prapor při dni tradiční rodiny?

4 4
možnosti

O94t18a 88S56a40l46y17k

14. 8. 2019 13:26

A kde v jaké to bublině se vyskytujete? Já jsem se s žádnou "progresivní!" liberální levicí nesetkal a ani nevím, co to je. Ale tuším, že tyhle teorie se rozvíjí na vědecké bázi v SPD;-D.

1 2
možnosti

O11t86a 29S33a51l71y26k

14. 8. 2019 13:02

Co to blábolíte, pane Drdo. Před francouzskou revolucí byl na zemi mírumilovný ráj, snad? A útok na manželství a rodinu hrozí tak leda od heterosexuálů, pohledné kolegyně či šikovného kolegy z práce. Žádný z komunity LGBT moji heterosexuální rodinu ohrozit nemůže. ;-D

5 2
možnosti

Jen aby. Raději se nedívejte na lesbické porno. To je totiž u mužů nejsledovanější a ženské nám to pak vyčítají ;-D

0 0
možnosti

Náboženský fanatismus mi vadí mnohem více, než zviditelňování homosexuálů. Na druhé straně ovšem nikdo nemá vnucovat svůj názor tomu druhému tak, jak se to při těch různých teplých pochodových hitparádách děje. Kdyby ovšem katolíci drželi hubu, tak by postižení homosexuálové neměli důvod se zviditelňovat. Je třeba klerikárním katolíkům zatkat pořádně hubu, nepsat v médiích o těch jejich posvěcených rituálech , papežových kecech a slově Božím a od projevů homosexuálů budeme mít klid. Katolíci brojí, homosexuálové na to reagují a to je voda pro jejich mlýn. Bohužel politická doba je proti nám. Komunistické náboženství jsme přiškrtili a katolickému dáváme zelenou. Čím více se budou katolíci ozývat, tím více na to doplatíme a tím více si budou homosexuálové na nás vyskakovat. Náboženství je fanatismus. Stejně, jako křesťanství, komunismus, fašismus či sebevražedný radikalismus. Žij a nechej žít - přeloženo do češtiny - nerýpej do vosího hnízda.

1 2
možnosti

poměrně hodně si protiřečíte jiří :-D

0 0
možnosti

O48t46a 28S84a71l36y91k

14. 8. 2019 12:45

Paradoxem je, že kněžské povolání je řešením pro nemalé množství homosexuálů a tak se s nimi můžeme setkat v kněžské sutaně častěji, než v ostatní populaci ;-D

3 0
možnosti

J50i62ř31í 63B90á31r73t43ů

14. 8. 2019 12:46

A to vám napovídal kdo?

0 1
možnosti

Levičáci byli vždycky dost mimo realitu...

1 1
možnosti

ono to s některými věřícími a kněží nebude jiné :-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...