Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Klečím před vámi na kolenou, omluvil se srbský prezident za Srebrenici

Srbský prezident Tomislav Nikolič se omluvil za masakr osmi tisíc muslimských mužů a chlapců, kteří zemřeli v červenci 1995 v bosenské Srebrenici. Srbští vojáci je zavraždili během tehdejších krvavých etnických čistek na Balkáně. Nikolič se však opět vyhnul označení genocida.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

toto je jeden z mála vyvážených dokumentů o srebrenici, točil ho muslim a norská televize, takže těžko ho lze označit za srbskou propagandu

http://www.youtube.com/watch?v=RUuhSGnLvv8

0 0
možnosti

A dle prispevku nize jsem opravdu hrdy, ze existuje spousta lidi, kteri znaji pravdu o tom co se delo na Balkane a ze tuto udalost neprehlizi, protoze osobne si myslim, ze se muze opakovat. Obavam se, ze Srby zasahla stejna rana jako Cechy a ze ztratili uz veskerou nadeji, ze jim nekdo pomuze, jsou odevzdani a bez touhy bojovat.

1 1
možnosti

Ksakru co to ma znamenat? Co mu kdo nasliboval, ze se tak dehonestoval? Omluvil se snad nekdo Srbum z muslimskych obci za to same? Nikolic nebyl nikdy nacionalista - jen si na nej na oko hral, aby si ziskal lidi. A je mi na zvraceni z Mlade Fronty a CTK a dalsich, kteri obvinuji jen Srby, jen aby nepriznali, ze humanitarni bombardovani bylo jednim z nejvetsich svinstev novodobych dejin!

0 1
možnosti

R93e77n39é 49N60o87v94á58k

25. 4. 2013 21:21

Tribunál řekl, že to byla genocida?  Tedy ten tribunál, který už 11 let!!!! drží ve vazbě Šešelje a na druhé straně osvobodil viníky etnické čistky v Krajině?

Tribunál je jen pokračováním války proti Srbům, vedené především Německem, které má ze Srby nevyřízené účty z obou světových válek. Proto se Němci samozřejmě jednoznačně postavili na stranu Chorvatů, svých bývalých spojenců. Přesněji řečeno spojenců nacistického Německa. Po válce Chorvati samozřejmě souhlasili s obnovou Jugoslávie, jinak je totiž čekal osud poraženého státu, včetně placení reparací. Takže se "zapomnělo" na stotisíce srbských obětí v chorvatském vyhlazovacím táboře Jasenovac, proti kterému byla Osvětim rekreačním zařízením. Když přišel čas, chorvatští fašisté znovu vyrazili. Dokončili etnické čistky, spociální metody boje (vylupování očí zajatcům) opět ožily.....

A ještě k tomu tribunálu. Některé zprávy jsou tvrdě cenzurovány, člověk je objeví jen v zapadlých koutech internetu!!:

http://www.messin.estranky.cz/clanky/balkan/icty-a-jeho-spojenci-dostali-strach-z-debaty-v-osn.html

2 2
možnosti

J89a85n 37C80i38h57a79k

25. 4. 2013 19:00

V případě pana Nikoliće jde o dost mimořádný názorový přemet. Tento člověk ještě před pár lety neznal nic než ultra nacionalistickéa ultrapravičácké postoje. Pravděpodobně za tím stojí nedávná návštěva západní delegace, která zřejmě přislíbila pomoc - srbská ekonomika se léta potýká s těžkými problémy a jen za posledních pár let se jejich měna dost silně propadla vůči €. V kostce to v celé bývalé Jugoslávii vypadá jako u nás, jen v turbo verzi - mafiánské struktury a korupce ještě vyššího levelu. Nás privatizovali mírově, je válečně, jinak výsledek totéž. Další pozoruhodný názor, který v článku není prezentován, je nový postoj pana Nikoliće k Republice Srbské, čili 49% části Bosny a Hercegoviny, která vznikla na územích zbavených naprosté většiny nesrbského obyvatelstva. Nikolić prohlásil, že bosenské Srby vnímá ne jako Srby, ale jako Bosňany. Důvod bude možná ten, že vedení tohoto laločnatého útvaru by se rádo připojilo k Srbsku s ohledem na blížící se bankrot a totální rozkradení tohoto území, což by pro Srbsko byla pořádná koule u nohy. "Majitele" Republiky Srbské, Milorada Dodika, z toho tvrzení mohl trefit šlak - v tomto ovšem dávám Nikolićovi poprvé za pravdu. Obyvatelstvo Bosny má stejnou mentalitu, stejný jazyk, stejné starosti - co je dělí je to podělané náboženství, které začli lidem před 30 lety zas cpát do hlav, plus jim před tehdy začli tvrdit, že katolík je automaticky Chorvat, pravoslavný automaticky Srb a ten, kterého dědeček chodil do mešity, je automaticky muslim. Rozdíl mezi "Srbem" z Bosny a z Bělehradu je jazykově i kulturně stokrát větší než rozdíl mezi "Srbem" z bosenské Banja Luky a "Muslimem" z bosenského Sarajeva.

P. S. Bosna a Kosovo NEJSOU tatáž území, obyvatelstvo obou regionů je jazykově a kulturně ZCELA odlišné a dění v obou oblastech bylo VELMI rozdílné. Takže nevim, co zas někteří experti tady mektají o Albáncích.

2 0
možnosti

V době Jugoslávie byli tedy Jugoslávci, Bosňáci nebo Srbové? Moravák rozený před rokem 93 je Čech, Moravák nebo Čechoslovák? Asi je třeba řozlišovat občanství a národnost a vzhledem k tomu, že národností může mít člověk víc je to tedy úplně jedno... pokud se cítím být Čecham a zároveň Srbem, nikdo mi to nemůže vzít :)  ... no a kdybychom to měli vzít fakticky, stačí se podívat na sčítání lidu v Jugoslávii a národnostní složení BiH ... Srbové v Bosně byli vždycky Srbové pokud se tak cítili... takže vůbec nejde o to co komu začalo být před 30lety vtloukáno do hlavy

0 0
možnosti

superfrajerR^R^R^ - jaky to rozdil oproti zemanovi

3 0
možnosti

Pche.. oni se omluvili? Ne! Masakrovali také a dokonce ještě víc! Vyprovokovali si tohle a hned začali albánci řvát, že to je genocida.. A ještě není úplně jasné jestli se to vůbec stalo.

Lituji upřímně Srbů a stydím se za to, že jsme uznali tu parodii na stát ;-€

2 4
možnosti

To se mi zdá hodně nevyvážený a jednostranný článek. Prezident Srbska se omluvil za masakr civilistů ve Srebrenici a řekl, že má "všechny znaky genicidy" a ihned se ozývají hlasy, že výslovně nezmínil slovo "genocida". Prezident Srbska vyslovil politování a dokonce řekl, že "klečí na kolenou". Co však druhá strana? Co masakry na Srbech, vyhánění Srbů z domovů, bombardování letadly NATO, uloupení Kosova...? Nic? To je tedy dost ubohé? Také přihlédneme-li k faktu, že se u Soudu pro válečné zločiny odsuzují pouze Srby a jiní vláční zločinci (neméně vinní) se propouští. Já, a věřím, že také většina Čechů, jsem na straně bratrských slovanských Srbů. Mimochodem Kosovo je Srbsko!

6 6
možnosti

P65e66t28r 50B63l65e87c96h47a

25. 4. 2013 16:24

Bratrstí slovanstí srbové..........:-/:-/:-/

4 2
možnosti

Je smutné, že Srbové jsou váleční zločinci, ale ostatní státy bývalé Jugoslávie byly hodní beránkové, ale tohle je přesně to americké dělení na hodné a zlé!!

8 5
možnosti

Vůbec se v tom neorientuji. Matně si vzpomínám na nějaké humanitární bombardování.;-D

8 8
možnosti

To bylo krátce po Srebrenici a asi během měsíce ukončilo ostřelování srbské armády válku, která do té doby trvala rok, a zabila sto tisíc lidí.

6 5
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...