Dennis Rodman (vpravo) si se severokorejským lídrem Kim Čong-unem padl do oka...

Dennis Rodman (vpravo) si se severokorejským lídrem Kim Čong-unem padl do oka...

Kim Čong-un má dceru jménem Ču-e, prozradil basketbalista Rodman

  • 23
Severokorejský vůdce Kim Čong-un má malou dceru. Po měsících kusých náznaků z nejizolovanějšího režimu světa učinila přítrž spekulacím americká sportovní hvězda Dennis Rodman. Bývalý basketbalista po své poslední návštěvě KLDR prohlásil, že se dívka jmenuje Ču-e.

Slavný americký basketbalista Dennis Rodman se s Kim Čong-unem sešel minulý týden při své v pořadí druhé návštěvě KLDR. Stávajícího vůdce, třetího z vládnoucí dynastie Kimů, již dříve označil za svého přítele.

Nyní v rozhovoru pro britský list The Guardian uvedl, že severokorejský vůdce se opravdu dočkal potomka, jak naznačovaly dřívější spekulace. Kimova manželka Ri Sol-ču na snímcích, které loni zveřejnila oficiální státní tisková agentura KCNA, jevila patrné známky těhotenství. O několik měsíců později se objevila na veřejnosti znovu, tentokrát však již bez vyklenutého bříška. Její těhotenství ale Pchjongjang nikdy oficiálně nepotvrdil.

Rodman se britskému listu The Guardian svěřil, že se Kim raduje z dcery jménem Ču-e. Dítě si podle svých slov směl podržet v náručí. "Držel jsem malou Ču-e a taky mluvil s paní Ri. Kim je dobrý táta a má krásnou rodinu," řekl basketbalista po návratu ze Severní Koreje.

Žádné podrobnosti k prominentnímu dítku však nesdělil. Ačkoliv se jedná o prvního manželského potomka severokorejského vůdce, s ohledem na tradiční povahu tamější společnosti je nepravděpodobné, že by Ču-e sama vládla jako nástupkyně svého otce. A to navzdory tomu, že některé ženy z Kimova příbuzenstva, včetně jeho tety, zastávají klíčové vládní pozice.

S odvoláním na diplomatický zdroj z Pekingu jihokorejská média letos na jaře poukazovala na to, že se Kim Čong-unovi již dříve narodila nemanželská dcera (více čtěte zde). Mělo se tak údajně stát v roce 2010, tedy rok po tom, co si severokorejský vůdce zřejmě vzal svou nynější manželku Ri Sol-ču. Ta se po jeho boku začala na veřejnosti objevovat teprve v červenci 2012.

Dennis Rodman vysvětluje, proč jede za přítelem Kimem:

Pchjongjang, KLDR

Pchjongjang, KLDR

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video