Tornádo v německém Kielu strhlo lidi z mola do vody, sedm se jich zranilo

  • 17
Severoněmeckým městě Kiel se ve středu večer prohnalo tornádo. Několik lidí na přímořské promenádě strhlo do vody. Zranění byli převezeni do nemocnice.

Neštěstí se podle internetových stránek Deutsche Welle stalo v místním veslařském klubu, když se lidé snažili zajistit loď. Mluvčí hasičů řekl, že je tornádo vyzdvihlo do vzduchu a někteří z nich pak popadali do vody. Jiné udeřily do hlavy předměty létající kolem.

Sedm lidí utrpělo zranění, šest záchranáři převezli do nemocnic. Tři z nich utrpěli těžké zranění a tři lehčí, informovala agentura DPA s odvoláním na policii.

„Na základě fotografií předpokládáme, že šlo o tornádo,“ řekl DPA Michael Bauditz z německé meteorologické služby. O definitivní závěr však zatím nejde. 

Tornádo v srpnu zasáhlo Východní Frísko, kde poničilo mnoho domů nebo převracelo auta. V Česku se koncem června přehnalo nad Břeclavskem a Hodonínskem a poničilo kolem 1200 domů, asi 200 z nich muselo být zbouráno. Šest lidí zemřelo. Bouře způsobila škody za miliardy korun.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue