Karel Gott při koncertu v pražské O2 Areně. (12. června 2018)

Karel Gott při koncertu v pražské O2 Areně. (12. června 2018) | foto:  Michal Šula, MAFRA

Zlaté slavíky bral jako kombajn, vzpomíná na Gotta slovenský tisk

  • 4
Informace o úmrtí zpěváka Karla Gotta se dostala na titulní stránky čtvrtečního slovenského tisku. Noviny otiskly Gottovy fotografie a ve svých vydáních přinesly články o zpěvákovi, který zemřel v úterý ve věku 80 let.

„Smrt Karla Gotta rozplakala 16 milionů Slováků a Čechů. Zlaté slavíky bral jako kombajn. Jeho hlas znal celý svět,“ napsal nejčtenější slovenský list Nový čas, který ve svém logu otiskl černou stuhu. Deník článkům o Gottovi vyhradil většinu vydání.

„Gott, největší hlas Česka. Vzácnou profesionalitu Karla Gotta nenarušila ani nemoc,“ napsal list Sme o zpěvákovi, který se v posledních letech potýkal se zdravotními problémy a nakonec podlehl akutní leukémii.

„Zlatý hlas z Prahy, božský Kája, Sinatra východu,“ uvedl list Denník N. Podrobně zmapoval zpěvákův život i jeho kariéru. Gotta označil za největší popovou hvězdu, která kdy vzešla z bývalého Československa. „Karel Gott byl žijící legendou. Ačkoliv léta bojoval s mnoha zdravotními problémy, pokaždé se mu podařilo nad každou nemocí zvítězit,“ napsal list Plus Jeden deň. 

Dodal, že maestro sice odešel do uměleckého nebe, ale díky svým největším hitům bude nesmrtelný. Podle listu Gotta milovaly davy kvůli jeho pěveckému talentu a u politiků si získal sympatie schopností přizpůsobit se každému režimu.

O úmrtí Karla Gotta informuje také ekonomický list Hospodárske noviny. „Karel Gott: Dekády výsluní, pokořené rekordy v hudbě,“ hlásí deník na své titulní stránce. Dodal, že jako jedinému umělci v Česku a na Slovensku se Gottovi podařilo ještě v období socialismu dobýt Západ.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue