Diskuze

Zlaté slavíky bral jako kombajn, vzpomíná na Gotta slovenský tisk

Informace o úmrtí zpěváka Karla Gotta se dostala na titulní stránky čtvrtečního slovenského tisku. Noviny otiskly Gottovy fotografie a ve svých vydáních přinesly články o zpěvákovi, který zemřel v úterý ve věku 80 let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro socialistické Československo, které nemělo valuty na nic byl Gott dojnou krávou tvrdé měny a jako takový si ho režim opatroval jako včelí královnu.

Gott byl přitom taková škatulka, která zpívala a neprotestovala a to se v té době cenilo.

Zpívala dobře a zpívala časem za hodně peněz, stejně jako zpívala spousta českých muzikantů, kterým režim dovolil vyjet do zahraničí a hrát za peníze, které jim Pragokoncert nakonec tak zdanil, že jim zbylo stěží na večeři, ale Gott byl v jiné lize a tak mu zbylo víc.

Gott věděl, že když si politicky otevře ústa, tak si už nezazpívá a tak podepsal Antichartu a zpíval dál - stejně jako spousta dalších, kteří u nás drželi ústa za slib toho, že se možná někdy podívají ven za dráty a režim je nechá na pokoji.

Ano - Gott byl fenomenálně dobrý muzikant, ale ví někdo jaký to byl člověk?

5 5
možnosti

P53e88t70e35r 97D70u25r37a25y

3. 10. 2019 11:50

Pekne ste to vyjadril, neviem prečo tie mínusy...aký to bol človek, to viac menej nikoho nezaujíma, ani nemusí, jeho poslanie bolo spievanie, nie žiť podľa nejakých pravidiel

0 0
možnosti