Po pádu letounu na dům v Kalifornii vypukl požár, zahynulo pět lidí

  • 2
Pět lidí přišlo o život a dva další utrpěli zranění, když v neděli v jižní Kalifornii havarovalo malé letadlo. Po dopadu do obytné oblasti způsobilo požár domu, ve kterém čtyři lidé uhořeli, při nehodě zahynul i pilot letounu. Oznámila to agentura AP s odvoláním na místní úřady. Příčiny nehody se vyšetřují.

Neštěstí se stalo ve městě Yorba Linda u Los Angeles, uvedl šerif Cory Martino na tiskové konferenci. V domě podle něj zahynuli dva muži a dvě ženy. Pilot byl jediným člověkem na palubě dvoumotorového stroje. Další podrobnosti, například jména obětí a jejich věk, šerif neuvedl.

Cessna 414A vzlétla z Fullertonova letiště vzdáleném asi 20 kilometrů západně od místa katastrofy, řekl mluvčí federální letecké správy Allen Kenitzer.

Dvojpodlažní dům vzplál, když ho zasáhla kabina a motor letadla. Sousedé pak vyběhli v panice ven z domu. Druhý motor spadl na ulici a vytvořil podle vyšetřovatele Eliotta Simpsona velkou díru v asfaltu.

„Byla to rána. Znělo to, jako kdyby něco explodovalo. Otřáslo nám to domem,“ řekl John Wolbart, který bydlí v sousedství. Běžel k hořícímu domu a uviděl ženu, která vyšla se spálenými vlasy.

Zraněné převezli do nemocnice s popáleninami, řekl hasič Pokey Sanchez. Jeden hasič byl ošetřen s menším zraněním.

Clint Langford, který žije necelý kilometr od místa nehody, řekl, že byl v obývacím pokoji, když uslyšel ránu. „Byl to strašidelný zvuk, který se stále zhoršoval. Bylo to děsivé. Pak náhle něco zadunělo a celý dům se otřásl,“ řekl. Podíval se dveřmi a uviděl, jak z nebe padají kusy letadla. Další svědek Pat Rogers viděl, jak se hořící letadlo rozpadlo.

Déšť pomohl hasičům uhasit požár domu. Plánují ještě prohledat trosky vyhořelého domu pro případ, že by tam byly další oběti.

Město Yorba Linda v Kalifornii

Město Yorba Linda v Kalifornii

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video