(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Autor příručky feminismu pro muže se ztrapnil, opisoval od ultrafeministky

  • 16
Pařížské nakladatelství kvůli plagiátorství stáhlo z prodeje Malého průvodce feminismem pro muže (Petit guide du féminisme pour les hommes). Autor knihy Jérémy Patinier prý opisoval od ultrafeministky Noémie Renardové, informoval server listu Le Figaro.

Kniha o 224 stranách vyšla v březnu v zavedeném nakladatelství Textuel. To jako cenu za kus uvedlo na svém webu 14,9 eura (384 Kč) a dílo popsalo jako „skutečně praktického průvodce... nakloněného dialogu“. Web citoval i Patinierova slova „Pánové, feminismus je dobrý také pro nás!“.

Renardová ale nedávno na Twitteru upozornila, že novinář neoprávněně a bez uvedení zdroje opsal celé stránky jejích textů. Renardová publikuje na feministickém blogu Antisexisme.net a vydala knihu Skoncovat s kulturou znásilnění (En finir avec la culture du viol).

Na webu internetového prodejce Amazon kritizovalo Patinierovo dílo v zákaznických komentářích několik lidí, kteří hovoří o plagiátu a podfuku. „Opět pěkný příklad přivlastňování ženské práce muži,“ napsala jedna uživatelka.

Patinier vydal dříve několik dalších knih. Například v roce 2015 mu v nakladatelství Lulu vyšlo dílo 1 000 věcí k vědění, když jste gay (L’encyclopédé: 1000 choses à savoir quand on est gay).

12.června 2018 v 23:11, příspěvek archivován: 27.června 2018 v 08:26

Alerté par la page Antisexisme - Sexisme et Sciences Humaines - Féminisme et pour un cas trop grave pour que je le censure, j'aimerais attirer votre intervention sur le livre "Petit Guide du féminisme pour les hommes" par Mr Jérémy Patinier lequel présentent de grandes --> 1/3 https://t.co/wKt99VcTsY

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video