Diskuze

I jeptišky znásilňují děti. Americká televize odkryla církevní tajemství

Vody americké katolické církve v posledních dnech rozvířila reportáž televize CBS, podle které se sexuálního zneužívání dětí vedle kněží dopouštějí také jeptišky. Jednou z obětí je jistá Trish Cahillová, jež o svém traumatu promluvila na kameru. Televize však tvrdí, že se jí ozvaly i další ženy, kterým v dětství ublížily řádové sestry.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tyto články sem dává iDnes jako součást úlitby komunistům, kteří podporují vládu?Útoky na katolickou církev jsou zde na denním pořádku. Já bych se ale ráda dověděla, že prý už probíhá kontrola EU kvůli dotacím vašeho chlebodárce.

2 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J15a28n 37S56m71í27š46e56k

11. 1. 2019 22:16

Už to vidím - moderní církev zruší s fanfárami celibát. A -- ono se nezmění vůbec nic. Sexuální průšvihy v církvi jsou věcí neměnné sexuální preference, ne sexuální frustrace. A není náhodou, že sexuálních deviantů je v církvi více, stejně jako mezi vedoucími dětských kroužků apod.

1 0
možnosti

J41a36n 39S17m53í53š78e63k

11. 1. 2019 22:10

Zrušení celibátu nepomůže ve snížení frekvence pedofilních a homosexuálních sexuálních aktivit lidí v církvi. Preference sexuálního objektu se nemění - nelze čekat, že pedofil či efébofil začne mít sex s dospělými osobami, stejně jako homosexuálovi se nezalíbí opačné pohlaví. Homosexuální aktivita v řadách církve nebude (odhad) definována jako vynuceně příležitostná (jak tomu bývá u vězňů), protože doba přísných a zcela uzavřených řádů je pryč a kontaktu s vnějším světem, a tedy i příležitostí je dostatek.

Více průšvihového sexu v církvi odhaduji ze dvou důvodů - egodystonní sexuální orientace (ať už pedo, homo ..) vzbuzuje úzkost a útěk z běžného života do asexuality, a tedy i do církve, která to nabízí před okolním světem "legalizovat" jako normu v podobě celibátu. A pak - je to chytlavé, kontroverzní téma, takže se o tom vděčněji píše.

Jenže církevníci by si přáli chápat odlišné sexuální preference jako výslednici sexuální frustrace.. ideálně, která se dá "přeučit". Což neklapne.

0 0
možnosti

A nebude to tím, že každý jednotlivý případ je rozmáznut natolik, viz nadpis tohoto článku, že to přímo svádí věřit tomu, že všechny jeptišky znásilňují děti a každý, kdo si přečte tento nadpis, tak se bude na řádové sestry dívat s despektem?!! Není to už trestný čin neustále podněcovat nenávist vůči jedné skupině osob?!!!!!! Je a hrozí za to tříletý trest odnětí svobody.

1 3
možnosti

P32e58t62r 94Š91k58o33d22a

11. 1. 2019 20:40

To zas padaj slova sem a tam, aniž by se někdo zamyslel nad jejich významy. Nejdřív znásilnění - říkám si, jak může žena ženu znásilnit...? Zneužívání...budiž, to bych pochopil. "Pedofilní sestra"? To asi ne, když té holce bylo už 15. Tak nevím, o církvi rozhodně nemám žádné iluze, ale celé mi to přijde spíš jen jako snaha se svézt vzniklé vlně.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Nějak se mně to nezdá. Ono také záleží na té definici co je zneužití.My máme plácnutí na zadek za normální, Američané za násilí.

4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

M59a90r92k 66S95t94e66i26n

11. 1. 2019 17:07

Zajímal by mě průzkum, jestli na počet kněží či řeholníků je to stejné jako v běžné populaci, pak by taková studie byla relevantní. Pokud by míra zneužívání byla vyšší, tak je něco v nepořádku. Společnost by to ale měla osoudit stejně bez rozdílu.

1 0
možnosti

Lze předpokládat, že lidé s nezdravým přístupem k sexu a sexualitě budou mít výrazně větší tendenci přijímat povolání vyžadující celibát a že tedy mezi kněžími a řeholníky jich bude výrazně více než v běžné populaci. Ve filmu (ano, je to film, ale je natočen podle skutečných událostí a postavy v něm jsou reálné) Spotlight se uvádí, že 6% kněží v USA se dopouští zneužívání - resp. dopouštělo, protože nyní to mají mnohem složitější a v každé farnosti USA by měl být někdo, kdo bude dohlížet, aby se mladiství neocitli v jedné místnosti s knězem bez přítomnosti další dospělé osoby, která není knězem.

2 0
možnosti

K poslední části článku, že by se měl zrušit celibát. To je věcí jak církve tak těch, co do ní vstupují, předpoládám, že ten kdo se rozhodne žít jako mnich nebo jeptiška si je vědom toho že tam ten celibát je jako podmínka a nikdo jim nedrží u hlavy pistoli aby do toho šli. Shodou okolností jsem kdysi poznala holku co zvažovala že se stsne jeptiškou a popisovala mi že to jak probíhá ta příprava a je tam hodně dlouhá doba jestli si to pamatuju dobře tak při maximálních lhůtách až 7 nebo 8 let kdy už žije v klášteře ale nesloží slib....protě mají hodně dlouhý testovací období aby si ti lidi vyzkoušeli jestli je to skutečně to, co chtějí. Navícsorry jako, ale i mimo církev se stane že obččas někdo nemá dlouho partnera někdo i roky a je relativně mladej, třeba jen proto že je hodně plaxhej a neumí se seznamovat nebo má nějaký fizický handikep a tak se hůž seznamuse atd....a v průměru jich asi bude i víc než tch co mají celibát jako vědomou volbu.............a taky to vydží a nechodí masově znežívat děti. Kdyby jim šlo jen o ten štrejch tak si na tajňačku užijí s jinou jeptiškou nebo mnichem nebos někým mimo církev. To, že si vybírají děti má jen dva možné důvody - buď jsou to pedofilové a do církve utelki před tímhle svým puzením, které jep a ale dohnalo a nebo to dělají ze stejných důvodů jako většina zneužívání dští ta nejsouparadoxně v prvé řadě o sexu ale o pocitu moci nadvlády nas slabšími tedy nad dětmi a vybití si svých frustrací práv skrze tu moc co mají a to že ty děti ovládají a ubližují jim. A tohle vážení nevyřeší ani zrušení celibátu, protože partner co je jim roven tuhle potřečbu neuspokojí.

5 0
možnosti
Foto

Ale vyřeší to zrušení církve. To bude definitivní konec pedofilních kněží.

3 7
možnosti

Ať se usmaží v pekle!

3 0
možnosti

O lesbické matce představené, která obtěžovala mladé jeptišky, psal už Denis Diderot ve svém románu "Jeptiška" v osmnáctém století. Takže nic nového pod sluncem....

10 0
možnosti

P70e15t97r 83D12o34l11á14k

11. 1. 2019 13:03

Dnes je tato praxe však cool a leckdy i důvodem k projevům hrdosti. Obzvláště v Praze a na pokrokovém Západě.

1 9
možnosti