Japonec, který šel do baru roznášet koronavirus, na nákazu zemřel

  • 62
Japonec, který se na začátku března vydal do města „šířit virus“, zemřel na nákazu koronavirem. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní média. Obě jím navštívená zařízení musela zavřít, u jedné hostesky se prokázala infekce.

Zdravotnické úřady ve městě Gamagori v prefektuře Aiči uvedly, že muž byl 4. března pozitivně testován na nový koronavirus a byla mu nařízena domácí karanténa. Večer téhož dne ale dotyčný řekl své rodině, že „jde šířit virus“ a vydal se do hospody a posléze do baru s hosteskami.

Japonec šel do baru šířit koronavirus. Terorismus, tvrdí majitel podniku

U jedné z žen pracujících v baru se poté 12. března prokázala nákaza novým koronavirem.

Muž sám byl hospitalizován 5. března. Oba podniky musely po jeho návštěvě zavřít a úřady začaly dotyčného vyšetřovat pro podezření z bránění v podnikání. Majitel baru označil mužovo jednání za „terorismus“. 

Japonsko zatím zaznamenalo 868 případů nákazy a 29 úmrtí. Do bilance nejsou započítány případy z luxusní výletní lodi Diamond Princess, která minulý měsíc kotvila v karanténě v přístavu v Jokohamě nedaleko metropole Tokia. Zahrnuti nejsou ani infikovaní, kteří byli do Japonska evakuováni z Číny.

Aiči je se 125 nakaženými druhou nejhůře postiženou japonskou prefekturou. Většina případů je spojena s domovem pro seniory ve městě Nagoja.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video