Bratra zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka Jozefa brutálně napadli a...

Bratra zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka Jozefa brutálně napadli a zbili (15. března 2020). | foto: Jozef KuciakReuters

Bratra Jána Kuciaka brutálně zbili. Jeden z agresorů mu hrozil pistolí

  • 200
Bratra zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka Jozefa brutálně napadli a zbili, jeden z útočníků na něj dokonce vytáhl pistoli. Mladík skončil v nemocnici se zlomeným nosem, výpadky paměti a částečně zlomenou čelistí. Jeho léčba zabere podle lékařů více než měsíc.

Jozef Kuciak jel s dvěma dalšími mladíky taxíkem navštívit kamaráda a jeho rodinu. Když se vraceli domů, zastavili se v obci Horný Vadičov v okrese Kysucké Nové Mesto před místní hospodou, že koupí cigarety. 

„Kamarád vystoupil a my dva jsme zůstali v autě. Když se vrátil, řekl, že barman už měl zavřenou kasu a že po cestě domů máme ještě spoustu čerpacích stanic, kde se dají cigarety koupit,“ popisuje Jozef Kuciak.

Kamaráda, který ještě stál před autem a nestihl nastoupit, ale najednou někdo srazil jednou ranou na zem. Ta byla tak prudká, že mu roztrhla obočí a on začal krvácet. V tu chvíli z restaurace vyběhl další muž, který agresora odtáhl. 

Z auta vystoupil druhý mladík a vedl zraněného k barmanovi, zda by jim dal kapesník či cokoliv, čím by mohli zastavit krvácení. Na oba dva nastoupil ale další útočník, který vytáhl i pistoli a oba Kuciakovi kamarádi raději z hospody odcházeli. 

V tu chvíli Kuciak vystoupil a začali se dohadovat, zda mají zavolat policii. Nechtěli mít ale více problémů, a proto se rozhodli, že odjedou. „Zhruba po třech minutách jízdy najednou před námi zablokovalo jedno auto cestu a druhé přijelo zezadu. Pamatuji si už jen, jak nás vytáhli ven a začaly padat kopance a rány,“ popisuje Kuciak.

Na místo incidentu pak přijela policie a sanitky. Slovenští policisté už v tuto chvíli identitu útočníků znají, některé chytili ještě na místě incidentu a hlavní agresor se přihlásil sám, když přišel podat trestní oznámení s tím, že jej mladí muži v restauraci napadli. 

Chobotnice sžírající Slovensko je obludná, říká Kuciakův bratr

Incident vyšetřují policisté z Čadce pro podezření na ublížení na zdraví a výtržnictví. Policejní mluvčí Radko Moravčík pro Aktuality.sk, což je web, pro který psal zavražděný novinář Ján Kuciak, potvrdil, že se incident velmi pravděpodobně stal právě tak, jak popisuje Jozef Kuciak. „Na případu napadení trojice mužů i trestním oznámení jedenatřicetiletého muže (útočník) zatím pracujeme,“ dodal Moravčík.

Ján Kuciak zemřel v únoru 2018 spolu se svou snoubenkou Martinou Kušnírovou. Podle obžaloby je zastřelil vrah Miroslav Marček, kterého si měl najmout kontroverzní podnikatel Marián Kočner. Kvůli vraždě mladé dvojice stojí v těchto dnech před soudem celkem čtyři lidé. Všem hrozí doživotí, pátý obviněný díky své spolupráci s policií dostal trest patnáct let vězení za to, že domluvil vrahy. 

Podnikatel Marian Kočner je před soudem:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video